21. kesäkuuta 2011

Vuosi takana / First year of blogging

Tänään on tullut kuluneeksi tasan vuosi siitä, kun aloitin tämän muistikirjan pidon. Nopeasti on vuosi mennyt – etenkin se sula osa...!

Mietin, että pitäisikö bloggaamista jatkaa, vai onko vuosi jo riittävä aika kuvaamaan pihapuuhia ja siihen liittyviä tapahtumia. Päädyin siihen, että jatkan, sillä puutarhajuttujen ikuistaminen on kivaa. Kirjoitan jatkossa osan teksteistä myös englanniksi, niin eivät ole satunnaiset lukijat pelkkien kuvien varassa. Ja saahan siinä mukavaa kieliharjoitusta myös. Toivottavasti tämä kaksijakoinen systeemi ei käy hermoonne eikä silmäänne...?

Blogin 1-vuotispäivää aion juhlia skoolaamalla Lehtikuohulla, erinomaisella alkoholittomalla mustaherukanlehtijuomalla. Tämä on huomattavasti parempaa kuin moni skumppa, uskallan sanoa.


Hello, gardeners! I started this blog one year ago and I'm going to celebrate the day by enjoying this wonderful Finnish Lehtikuohu, a non-alcoholic sparkling drink made of blackcurrant leaves.

My garden is quite small, the plot is 559 m² – it's also the name of this blog (tontti = plot). I live in Helsinki area, the capital region of Finland. As we're situated in the Northern hemisphere the growing season is about 180 days here in Southern Finland and about 120 says in Northern Finland.

The Finnish summer is at its best now. The Midsummer Day is on Friday 24th June but the summer solstice is actually today. Another reason to toast!

Löysin eräästä vinkkikirjasta projektin, jossa vanhaan puulaatikkoon oli tehty kesäkukkaistutus. Juhlapäivän kunniaksi kaivoin kellarista yhden viinilaatikon 1980-luvulta. Nam, Grand Cru -laatua merlot-rypäleestä, Saint Emilionin alueelta.


I saw a wooden box & summer flowers -project in a gardening book and I wanted to try that. I took a wine box (Merlot from France, Saint Emilion area, yum) and some flowers that were still left at the nearby garden shop.

Laitoin pohjalle kevytsoraa salaojaksi. En ole aikaisemmin kukittanut puulaatikoita, joten vähän oudolta tämä puuha kieltämättä tuntui.


Some leca-gravels to the bottom for draining purposes. And the shovel is a good example of my gardening philosophy: practical, durable, washable and ergonomic.

Laatikkoon istutin pari Prismasta "pelastettua" punaista pelargonia (Huiskulan tuotantoa) sekä yhden kesädaalian, nukenkauluksen ja riippapetunian. Kovin olivat vähissä kesäkukat kaikkialla, mutta toivottavasti nuo lähtevät nyt mukavaan kasvuun ja yhteiseloon tuossa puisessa yksiössään.

Toinen vuosi alkakoon! Kiitos kommentoijat viesteistänne ja muut lukijat visiiteistä. Toivottavasti joku postaus on tuonut jotain iloa tai hyötyä harrastukseenne. Itse olen ilahtunut jokaisesta kommentista, otan niitä jatkossakin innolla vastaan.


Now there are two red pelargoniums and a petunia, a small dahlia and a Swanriver daisy (Brachycome iberidifolia), spending their summer in an 80's wine box. Hope they enjoy this short but wonderful time together. I'm sure going to :)

Hope to see you soon!

6 kommenttia:

 1. Onnea 1-vuotiaalle :)

  (ei häiritse kaksikielisyys)

  VastaaPoista
 2. Onnea! Mukavaa, että päätit jatkaa. Blogiasi on ollut mukava lukea ja kommentoida. Odotan tämänkin kauden postauksia mielenkiinnolla. Tuota Lehtikuohua minäkin mielisin maistaa, vieläköhän juhannukseksi saisi jostain.

  VastaaPoista
 3. Onnea yksivuotiaalle! Ihana viinilaatikko :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos, tytöt! Sykähdyttävää kannustusta, olette ihania :)

  Sanna,
  H:gin suunnalla ainakin Stockmannit ja keskustan Alku&Juuri -puoti myyvät Lehtikuohua, varmasti sitä on nyt paremmin hyllyissä kuin ennen päättäjäisviikonloppua, tuntui olevan suosittu tuote tänä keväänä. Stockalla oli myös kuusenkerkkäjuomaa, sitä en ole maistanut missään, mutta kuulostaa jännältä.

  Ja kiitos samoin, luen Pienestä ryytimaasta aina suurella mielenkiinnolla.

  Annimanni,
  viinilaatikko on tosiaan pyörinyt 20 vuotta kellarissa ja varastoissa, nyt vasta sai uuden elämän päivänvalossa :)

  Mari,
  kiitos! Katsotaan, kauanko tätä simultaanitulkkausta jaksaa ;)

  VastaaPoista
 5. Hei! Ensivierailulla. Iloinen meininki blogissasi. Kevättä odotellessa nämmä kesäiset tunnelmat ovat niin ihania. Uusi tuttavuus tuo Lehtikuohu, mutta täytyy ehdottomasti kokeilla kesäisissä tunnelmissa sitä!
  Aurinkoista kevään odotusta pihallesi!

  VastaaPoista
 6. Hei K, kiitos kivasta viestistäsi! Kesää on tosiaan erityisen mukava fiilistellä silloin kun piha pursuaa lunta ja mittari mataa miinuksen puolella.

  Lehtikuohu on herkkua, skoolataan sillä keväälle – ja ihanille puutarhureille, joita täältä Suomesta löytyy. Kävin kurkkaamassa blogiasi, se on aivan ihanaa luettavaa ja katseltavaa!

  Aurinkoista maaliskuuta sinulle!

  VastaaPoista