6. kesäkuuta 2011

Juhlapelargonit juhlateltassa

Viikonlopun juhlat vaativat "hiukan" järjestelyjä, jotta kaikille vieraille saatiin istuma- ja ruokailutilaa. Pihalle pystytimme teltan sateen ja tuulen varalle.


Teltta "Dubai" hankittiin Bauhausista, se on varsin laadukkaan oloinen ja oli helppo kasata ilman työkaluja – vaikka laatikon kyljessä luki epäilyttävästi "JUHLATELTA".

Sisälle mahtui kevyesti kaksi 6 hengen pöytäryhmää. Teltan koko on 4x4 metriä ja hinta 179 euroa.


Kuvat on otettu aamuseitsemältä, jolloin aurinko paistoi vielä aika leppeästi. Päivällä tarvittiin auringonsuojaa, ja siihen teltta olikin omiaan.


Veikeät ristikkoikkunatkin... Ja kattoon laitoin roikkumaan kynttelikön.


Kynttilöitä ei kyllä tarvinnut valon eikä lämmön kaipuuseen sytyttää... eikä ehkä olisi kannattanutkaan, olisi katto sulanut niskaan.

Terassin päälle viritimme 3x4-metrin kokoisen katoksen (Jysk, 24 euroa).


Keskipäivän porotus olisi muuten saattanut sulattaa ruoat lautasille. Katokseen ostettiin varalta myös yksi seinämä, jos tuuli olisi ollut kova. Seinämän hinta oli kuusi euroa.

Jotenkin tuo auringonsuoja innostaa siihen malliin, että terassille voisi tuunata jonkun kestävämmänkin katosratkaisun.

Puolisko intoutui tekemään vielä pikkuterassin tuon syreenin toiselle puolen. Siihen mahtui neljän hengen pöytäryhmä.


Metallipöytä ja tuolit ovat Ikeasta muutaman vuoden takaa. Hyvin ovat kestäneet aikaa ja eroosiota, ovat tosin talvet suojassa lumelta.

Pöytien koristeiksi näppäräsorminen perheenjäsen laittoi pelargoneja ruukkuineen silkkipaperiin ja niputti ne silkkinauhalla (Tiimari).


Kesäistä hempeyttä ja heleyttä ja nuoruutta. Sitä voi edustaa myös "mummukukka"-pelargoni. Etualalla Mårbacka, taustalla jokin nimetön kaunotar.

Jonain päivänä riisun silkit ja istutan kasvit isompiin ruukkuihin. Heti, kun raaskin luopua juhlien jälkeisestä tunnelmoinnista... mutta en aivan vielä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti