27. kesäkuuta 2011

Tukholman tuliaisia / Ideas from Stockholm

Tukholman vanhakaupunki on joka visiitillä yhtä ihana. Tosivanha siis vain paranee vanhetessaan lisää...
Yhtään juhannussalkoa en onnistunut näkemään, mutta muuta kukkaisaa kyllä. Tässä otos sadosta.


Tässä hienossa uurnassa kasvaa aurinkoa ja lämpöä rakastava tulikruunu (Lantana camara) ja sen juurella aristokraattinen muratti (Hedera helix).

Our neighbours in Stockholm, Sweden, have a marvellous possibility to walk around the alleys of the charming Old Town and enjoy its beauty every day. This Lantana grows in a beautiful urn with a swinging ivy.

Muratti näkyi olevan kovasti suosittua kukkaistutuksissa ja yksinkin. Tässä tuuhea liikuteltava näkösuoja ravintolan terassilla.


En huomannut kurkata tarkemmin, että millainen tuo lehtien sisään jäävä rakennelma oli, mutta todennäköisesti jotain ritilää siellä on.


Pelargoni on saanut tulkintani mukaan rinnalleen vaalealehtisen suikeroalpin (Lysimachia nummularia 'Aurea') - korjatkaa, jos arvaus meni hutikkoon... Mutta varsin sähäkkä väriyhdistelmä tuo on.

Pink pelargoniums and Golden Creeping Jenny (Lysimachia nummularia 'Aurea') make a flashy combination.


Viime vuonna bongatut Mårbacka-pelargonit voivat näköjään edelleen paksusti. Tai tuuheasti.

Some gorgeus pelargonium 'Mårbackas' on a windowshell... Classic, oh so classic.Mutta aina ei onnistu ruotsalaisillakaan. Eihän kukaan laita kauniille kävelykadulle ravintolansa terassille tekokukkia kesäksi!? Sellainen pitäisi kieltää kauneuslailla.

But eww. Artificial flowers in fine environment in the best growing season?! There should be a law against it. Even in Sweden ;)

2 kommenttia:

  1. Mullakin on keittiön ikkunalaatikossa pelargoneja (tosin vähän hempeämmän pinkkejä) ja suikeroalpia :)

    VastaaPoista
  2. Hehee, Annimanni, olet siis trendien huipulla! Ainakin jos ruotsalaiseen muotiin on vertaaminen, ja miksei olisi: vaatemuoti siellä ainakin jyrää niin että oksat pois :)

    Meillä suikeroalpia luikertelee nurmikolla, on juuri avannut keltaiset tähtikukkansa. Täytyy katsoa, mihin astuu...

    VastaaPoista