19. kesäkuuta 2011

Murattikruunu sankariruusulle

Eilen kukkakaupan roskakorista vienosti mukaan pyytämäni ruusu voi vielä tänäänkin varsin mainiosti maljassaan. Kauppias ei luonnollisesti antanut mitään kasvutakuita jonkin aikaa vedettömänä ja varsi katkenneena lojuneelle kukalle. Hän leikkasi varren kolmesenttiseksi ja laittoi ruusun ystävällisesti veteen muovipuikulaan.

Kauppiaalla oli tiskillään maljassa niin ikään ruusu, ja maljan pohjalla pikkukiviä. Aamulla muistin, että mulla on jossain puoli pussillista Kekkilän valkoista koristekiveä. Huuhdoin kivistä pölyt pois ja laitoin parin sentin kerroksen maljan pohjalle.


Leikkasin eilen kukan varren vain noin sentin, puolentoista mittaiseksi, mutta onneksi se riittää pitämään sen pystyssä kivikossa.


Ja kas, näin kivetkin kukkivat! Ajattelin, että tuo voisi kaivata vielä jotain vihreää. Vein maljan takaisin eteiseen, jossa vesipullossa köllötteli pätkä murattia. Päästin kylpyhuoneessa asustavan muratin (Hedera helix) viikko sitten ulos kesälaitumille, ja siinä tohinassa siitä irtosi noin 30 sentin pituinen oksa, jota perheenjäsen käytti piirustuksensa mallina ja otti siksi talteen.

Kiepsautin muratinoksan ruusun ympärille.


Siinä hän nyt on, kivierämaan aprikoosi kaunotar kruununaan vehreä köynnös ;)

Tällainen malja-asetteluhan tuntuu olevan hauskaa, helppoa ja halpaa. Ensi kerralla voisi kokeilla vaikka pikkukiviä tai lasikiviä. Ja jos kukkakauppias ei halua tärvellä myyntiään antamalla roskiskukkia ilmaiseksi, niitä voisi kysyä nimellishintaan, pikkurahalla.

5 kommenttia:

 1. Vau, miten ihanan yksinkertaisen kaunis !
  Ja tosi edullinen ; )

  VastaaPoista
 2. Kiitos, Sari - edullista tosiaan oli :) Ja varsin mukavaa lomanaloitus- ja töistäirrottautumispuuhaa, heh.

  VastaaPoista
 3. Pieni on kaunista! Eikö se niin mene että Less is more. =) Kiva keino piristää itseä!

  VastaaPoista
 4. This is such a lovely idea. It would make a very pretty table centrepiece.

  VastaaPoista
 5. Olen aivan samaa mieltä, Laura, pieni on kaunista ja vaatii keskittymään oleelliseen :)

  Thank you, Bernie! Easy idea and very cheap to make... I was at the florists and asked if I could have this rose for free: it was in a carbage bin. As I bought something else she agreed but didn't give any guarantee for its survival... but the rose survived and now makes me happy everytime I enter or leave the house :)

  VastaaPoista