4. elokuuta 2013

U = uutta asiaa

Nyt taitaa mennä tämä aakkostelu suht' vaikeaksi, kun jäljellä on enää vain harvemmin käytettäviä kirjaimia. U niin kuin uuh.

Mutta U tarkoittaa uutta, ja sitä tässä nyt tulee. Uutta asiaa. Tai uusvanhaa, koska esimerkiksi daalia 'Rebecca's World' on jo esiintynyt tässä blogissa, viimevuotinen tuttavuus on hän.


Samoin 'Eveline' on viimevuotista kaartia. Hän pyysi välittämään terkut vanhoille ja uusille tutuille.


Samoin pelakuista suurin osa on uusvanhoja tuttuja, kuten 'Appleblossom'.


Kuten myös uuh-romanttinen 'Mårbacka'.


Vanha tuttavuus on myös pelargoni 'Friedsdorf'. Vähemmän on enemmän, tuumaa hän.


Toisten mielestä puolestaan enemmän on riittävästi. 


Ja joidenkin mielestä vähästä on paljoksi, kun on koosta ja tulisuudesta kyse. Chilisatoa on valmistunut mukavasti, nämä 'Caribbean Antillais', 'Quintisho' ja 'Malawi Bird's Eye' ovat vahvaa vähemmällä -tyyppejä.


Puutarhassa tapahtuu toisinaan myös uuvuttavia tilanteita kuten törmäyksiä. Huomasin äsken marjakuusen alla nuoren räkättirastaan, joka kyhjötti liikkumatta paikallaan. Nostin sen pahvilaatikkoon, vastalauseena kuului voimakas VIIK VIIK. Kannoin laatikon suojaan koirilta ja peittelin hiukan suojaksi isommilta linnuilta ja kas, puolen tunnin kuluttua laatikko oli jo tyhjä.


Vastaavaa toimintaa harjoitin viimeksi keväällä, kun sinitiainen oli samassa jamassa. Puoli tuntia kellarin lämmössä ja taas mentiin.

Puutarhassa kaikki kasvaa kiivaasti, viimeisiä pyrähdyksiään, luulen. Helleviikonloppu taas takana, mutta ei näitä loputtomiin riitä. Pakko vaan alkaa päästää henkisesti irti ja varautua siihen S-kirjaimella alkavaan asiaan. Ettei sitten tule yllätyksenä.

Mutta samalla nautitaan kypsän kesän tunnelmista. Varokaa kuitenkin tuijottamasta liian pitkään punahatun silmään. Tai sipspimpala! Olette hypnotisoidut.

23 kommenttia:

 1. Tuo hypnoottinen silmä on myös hienon värinen. Tuon koko kukan väriyhdistelmä on oikeastaan aika erikoinen; pinkkiä, oranssia ja vihreää?!
  Vai vaivuinko jo...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä havainto; en ole verrannut tämän punahatun keskustaa muiden punaisten punahattujen väritykseen, mutta eroa voi olla, sillä tämä on Echinacea x hybrida 'Paradiso'. Siemenpussin mukaan sekoituksesta piti tulla neonvärisiä kukkia, mutta aikalailla punaisia kaikki ovat olleet. Ehkä tuossa keskustassa on kuitenkin eroa. Täytyy tarkastaa!

   Poista
 2. Vaikeita kirjaimia. Mutta hyvinhän olet kuitenkin kaikesta saanut postattua. Lasten aakkoskirjoissa loput aakkoset ovat joskus vain lykätty yhteen sivuun, kun muista aakkosista on tullut juttua vaikka kuinka paljon. Onneksi kasveilla on kuitenkin myös ne latinankieliset nimet. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, laitetaan loput kirjaimet yhteen postaukseen: Y ja siitä eteenpäin :)

   Latinasta löytyy tosiaan apua, onneksi!

   Poista
 3. Punahattu todellakin hypnotisoi :-D Mulla ei, kun ovat ilmeisesti kuolleet kuivuuteen tai sitten jo siihen T-alkuiseen sanaan, joka kuvaa kautta jolloin ihminenkin saattaa kuolla lämmön ja valon puutteeseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se keskusta tuntuu sykkivän :o

   Nyt puhut ASIAA. Se T:llä alkava sana ja ilmiö on kyllä kaiken pahan ydin. Hyi yök.

   Poista
 4. U niiku uuttera = sinä. Hyvältä näyttää.

  Tiäkkö kuule ku mä oon aina marissu, että daaliat on vaikeita ja mä niitä rupee kaivaan ylös syksysin ja marinaa-jupinaa-marmatusta. Noh, mää syän sanani. Heitin viime syksynä daalianjuurakon Kopperon yläkomeroon ja sinne se unohtu. Piti mun se viädä keltsuun, mut en muistannu. Keväällä mä löysin semmosen korpun siältä hyllyltä ja aikani pyärittelin sitä käsissäni ja tunnistin, että sehän on daalia. Tökkäsin maahan ja kukkii niin uljaasti että.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heheh, hienosti kävi! Miten se sanonta kuuluukaan, että "Älä koskaan sano ei"? Kuuluiko se just noin tai jotenkin sinnepäin :)

   Olet kohta daaliastien ykkösnimi. Varo vaan.

   Poista
 5. Uuh-romantiikka on IN, varsinkin noissa pelakuissasi. Todellakin punahattu hypnotisoi !!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, pivi :) Punahattua katsoessa maailma alkaa hiukan pyöriä, ei viitsi pitkään tuijottaa... tiedä mitä sammakonloikkia sitä tekee mieli alkaa hyppiä.

   Poista
 6. Uuh! mitä kuvia ja ihanasti satoakin tullut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uuh! tosiaankin, on ollut hyvä kesä :) Ilmoista ei voi kyllä oikeasti tänä vuonna valittaa. Ei kehtaa.

   Poista
 7. U niinku upeita kukkia! Onneksi on vielä K niinku kesä, koska sitä S niinku sadetta ja synkkyyttä ei vielä tahtoisi edes ajatella, siitä T niinku tasaisenvalkoisesta ja tappavantylsästä puhumattakaan :D

  VastaaPoista
 8. Vastaukset
  1. Niin on, ihan tuntuu sykkivän koko pallukka. Punahattu on sala-eloisa :)

   Poista
 9. U niinkuin unikot, pakko saada lisää ensi kesäksi. Nyt tulivat vähän vahingossa sinne tänne kukkapenkkeihin ja huomasin että tämähän on hyvä. Siellä täällä pilkistelevät unikot ovat hauska piriste pitkin kesää.

  U niinkuin ukonhattu. Kuivassa rinteessä kituva myrkyllinen, mutta hurmaava pihamme alkuperäisasukas pääsee tänä syksynä parempiin multiin.

  Kun ei millään malttaisi odottaa ensi kevääseen. Harmi että talviunille vetäytyminen ei ole realistinen vaihtoehto! -M-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unikot ovat hienoja, olen samaa mieltä. Outoa ajatella, että monissa maissa ne ovat paikallisia voikukkia :)

   Ukonhattukin on nätti, tontti 559:lläkin niitä on joskus ollut, mutta ovat hiipuneet huonoissa olosuhteissa kitkutteluun. Se "varastopenkki", jossa oli tallessa vanhoja perennoja, jäi sitten hoitamatta ja retuperäistyi. Nyt enää vuohenkello pärjää. Ensi vuonna uudistan koko systeemin. (Pyrkimys on ainakin kova.)

   Ensi kevät alkaa vuodenvaihteessa. Eihän sinne niin kamalan pitkä matka ole ;)

   Poista
 10. Ompas tosiaan hypnoottinen tuo punahattu! Uudet ja vanhat tuttusi ovat tasapuolisesti Uskomattoman Upeita! S on ihan tyhmä kirjain muuten ja sä käytit sen jo ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, lipsuin takaisin S-kirjaimen puolelle, mutta olin hypnoosissa ;)

   Kiitos kehuista, uljaasti ulisen!

   Poista
 11. Uups mitä arvoisalle kommentilleni onkaan tapahtunut. Urvahtiko matkalla ulkoavaruuteen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uups, kyseessä olikin ehkä vain Uuden koneeni Urvahtelu ja Updatespuute. Uskoisi en, mutta tUlla tUpsahti Uusintaa kUn lähetin. uuuuuU!

   Poista
  2. Hah haa, hauskat kuvailut prosessista! Untamokoneet urvahtelevat uusiutumattomuuden unholassa, uuuUU.

   Poista