14. elokuuta 2013

X = X

X on yhtä kuin X. Tosi = tosi ja epätosi ≠ tosi. Mutta koska matematiikka on vaikeaa (mulle), laitetaan kukkien kuvia. Äksän kohdalla niitä on sallittua latoa ihan randomisti etukirjaimesta välittämättä, sanovat juuri keksimäni säännöt.

Tässä on isokukkainen daalia 'Mick's Peppermint'. Melko kookas minttupastilliksi, sanoisin.


Nämä ovat niin ikään isokukkaisia daalioita, lajike on 'ACE Summer Emotions'.


Kypsän kesän kukat kiinnostavat surriaisia. Ja surriaiset kiinnostavat meitä, joten se on X=X.


Ja kypsän kesän hedelmät ovat tulta ja tappuraa, ainakin nämä. Chilit 'Caribbean Antillais', 'Quintisho' ja 'Malawi Bird's Eye'. Kaksi viimeistä ovat puolivillejä lajikkeita, joiden hedelmät sopivat parhaiten kuivattavaksi ja chilijauheeksi myllytettäväksi. Vahvaa vähemmällä, voi heistä kaikista sanoa.


Pääsato silmäterästäni 'Aji Finlandiasta' kypsyi juuri. Mitä ihanuuksia, kovasti eri muotoisia puikuloita. Tämä lajike ei ole vielä vakiintunut, joten hedelmät voivat olla moninaisia myös tulisuudeltaan. Maistoin yhtä puikulaa varovasti päästä, ei ollut yhtään tippaakaan tulta, joten ajattelin sen olevan ns. outo lintu. Mutta maistelu hieman pidemmältä osoitti, että ei tässä paprikan kanssa olla todellakaan tekemisissä :)


Tuntematon = X, muttei kauaa, jos sille sanoo reippaasti Moi!


Sammarit eivät pettäneet tänäkään vuonna. (Ja ps. Pirkko, tuo oikeanpuoleinen on mörkösammari :D Enhän mä voinut olla laittamatta ihan vaan paria tainta, ovathan ne ihan omaa kastiaan...)


Ja möröstä tulee mieleen luolamies ja luolamiehestä nuija ja nuijasta työkaverin kasvattama kesäkurpitsa. Painoakin sillä oli varmaan toista kiloa. 


Jos ei sillä tainnutu, niin täytyy turvautua aiemminkin hyväksi havaittuun hypnoosipyörylään, joka tällä kertaa on Echinacea 'Green Envy'.


No okei, jos osaatte jo pitää varanne näiden unikukkien kanssa, niin tähän loppuun laitetaan vähän ylevämpää tajunnanmuokkaajaa. Herrat piispat, olkaa hyvä.


Siis daaliat Bishop of Leicester, Canterbury, York, Lancaster ja Llandaff. Tai ainakin suunnilleen, sillä tiukasta istutustarkkuudestani ja merkinnöistäni huolimatta olen sekaisin. Luulen, että Hollannissa on tapahtunut juurakon loikkimista laarista toiseen, sillä en edes tilannut keltaista (sitä ei ollut myynnissä silloin), mutta keltainen mulla on. Valkoista 'B. of Doveria' sen sijaan ei ole näkynyt, eikä nuo punaiset rimmaa nimen puolesta keskenään, kun samaa kukkaa kasvaa toisessa ruukussa eri nimellä... juurakoita oli pussissa aina kaksi kappaletta, hajasijoittelin niitä eri puolille.

Mutta ei nimi miestä pahenna eikä nimen puute piispaa. Komeita ovat yksinkertaisine, pitkävartisine kukkineen, tummien lehtien taustoittamana.

Kesä jatkuu vielä, joten ei ruveta horisemaan syksystä mitään. Nyt se on X niin kuin Xylitolpurkka elikkäs pidetään huolta hampaista. Moi!

16 kommenttia:

 1. Hiano mörkö, mä tykkään! Mulla on jotain sitruunaista pikkuista, en nyt muista nimeensä. Oonkoos ees kuvaansa esitelly?

  Sun X-säännöt on ihan parhaat. Niinkuin villi ja vapaa. Ja tuo unipyörylä, sulla on niitä jokaväriä. Olispa mullakin, niin ehkä sais nukuttua. Ei oo ees kesäkurpitsaa, mutta kerran oli iso valikoima nuijia. Chilit, ne sulla taas kasvanu komeesti. Mä meen nukkuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää arvasin, että sää tykkäät möröstä! En muista, että olisit pikkusitruunan esitellyt, mutta sehän ei vielä tarkoita mitään. Muistini on arvaamaton tekijä X.

   Nuijanukutus, se sopisi mullekin. Chilit ei väsytä, ne virkistää. Tosi paljon.

   Poista
 2. Komeat chilit ! Ja vallan ihana tuo Green Envy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Pivi! Green Envystä alkaa vihreä väri hiipua, huomasin juuri, se alkaa siis palata sinne punaiseen perusväriin... jalostusominaisuudet eivät ole kiveen hakattuja. No, menee se perusvärinäkin, pörriäiset tykkäävät kovasti.

   Poista
 3. Säännöt on tehty rikottaviksi, eikös se niin mennyt?! Komeita piispoja, nimistä viis;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just niin, säännöt ihan vaativat itseään rikkomaan :) Ja joo, ei se nimi vaan se ulkonäkö.

   Poista
 4. Upeita daaliota ja entäpä tuo satosi! Huippua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maarit, chilit ovat tänä kesänä viihtyneet – onhan kesä kyllä ollutkin melkoisen komea!

   Poista
 5. X= xairaan xukkelaa xanailua. Onneksi se S-kirjain meni jo, täällä nykyiset kelit ja tuoksut on melkein aiheuttaneet paluun aakkosissa niille kohdille... no, ehkä tämän päivän aurinko (ja tuuli, yöks) saa intoutumaan taas tuosta pihalla pakertelusta.

  Meilläkin alkaa kasvarissa vihdoin chilejä enemmänkin punertaa. Paprikakin on saanut orastavaa punaa poskilleen. Pitänee käydä kurkkimassa sitä sinun mainostamaasi chilihilloa ja mitä muuta ihanaa olikaan siitä tulisesta pitkulasta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, taaksepäin ei katsota eikä ässään palata... tänään on taas semmoinen kesäisehtävä päivä, täytyy yrittää nauttia, vaikka väkisinkinhän se S-jakson tuleminen alkaa mieleen hiipiö.

   Oo, omaa punaista paprikaa ja omia chilejä, niistä saat hyvät hillot! Omat!

   Poista
 6. Vaikka piispaherrat voivatkin olla vähän muuta kuin luvattu, on ne silti kauniit. Vai pitäiskö herroista sanoa, että komeita.

  Varsin kauniita daalioita ja satoa! Nyt palkitaan kevään ja kesän aherrus ja talvinen klikkailu netissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, kyllä piispat ovat paikkansa lunastaneet, vaikka en ole päässyt edes teitittelyasteelle nimenpuutteen takia.

   Nyt on tosiaan kaiken valmistelun (puolen vuoden puuhailun) hedelmät edessä :

   Poista
 7. Extrasuperhienoja kukkia! Mun chilisato on edelleen surkea, taitaa siellä muutama podi olla vihreänä, mutta siihenpä se sitten näyttää jäävän, joten ehkä jätän chilikasvatuksen niille, joilla on kasvari :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Intianminttu! Hyvältä kuulostaa vihreät podit, kyllä ne siitä ehtivät vielä punertua, jos vain aurinko suvaitsee silloin tällöin vilahtaa. Mun sadosta vain osa noista oransseista on kasvarista, kaikki muut ovat kasvaneet ihan taivasalla. Olen tainnut tuurilla valita ulkona viihtyviä lajeja...?

   Poista
 8. Hieno sato ja miten värikäs..sitähän elää vaikka pelkillä väreillä kun saa tuollaista satoa :)
  Mörkösammari sun pitää varmaan kasvattaa tästedes joka vuosi, hauska tapaus..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No totta turiset, itsekasvatetut värit ovat niin palkitsevia, tulee ihan maailmanomistaja-olo :)

   Mörkösammari on kyllä ihan lempitapaus, niin omaa luokkaansa... ensijärkytyksestä toivuttuani sen oivalsin. Hutiostokset ovat hauskoja!

   Poista