1. joulukuuta 2014

Havuja p... pulloon

Huonekuusi näyttää olevan tämän joulukauden suosikkikasvi, ainakin jos sisustus- ja naistenlehtien silmäilyannista voi mitään päätellä. Ihana kasvi se onkin! Nyppäisin mökin pihasta pari männyntainta mukaan ja laitoin purkkiin, siitäkin sai kivaa jouluista vihreää.


Keittiötölkin sisällä on lasipurkki, jossa on vettä. Näreiden mukana tuli sen verran juurta, että pysyvät virkeinä veden avulla. Purkin käärin ruudulliseen säkkikankaaseen, niin ei tarvinnut alkaa poistaa etikettiä. Laiska keinot keksii, sano. 


Raaskin koemielessä nyppäistä mukaan myös yhden katajayksikön. Laitoin sen pulloon, jonka läpi juuria voi ihailla ohikulkiessaan.


Ja mikä tuoksu oksasta henkii, kun nenänsä viereen työntää. Metsä! 

Pikkupulloissa on pienen joulutähden leikko-oksia. Niitä saa ruukkukasvista leikkaamalla, täytyy vain heti kastaa leikattu pää kuumaan veteen, niin maitiasnesteen vuoto lakkaa. 

Kaikenlaisia pikkupulloja ja minimaljakoita kannattaa katsella kirppiksiltä ja kierrätyskeskuksista, jos tykkää ripotella vihreää ja värikästä ympäri kotia. Esimerkiksi neilikkakimpusta saa usean kestävän asetelman tällä tavoin.


Ja ne tunnelmavalot, niillähän saadaan kepitkin kukkimaan. Mukaan vaan taskulamppu, niin on hiihtäjän helppo metsään lähteä.Mukavaa viikkoa ja jännittävää kättelynkatseluiltaa sitten 6. päivä. Heh.

10 kommenttia:

 1. Eipä pahat ideat ollenkaan! Kivat väkerrykset ja kierrätykset. Kokeillaan!

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos Maarit, vihreä tekee nyt niin hyvää, pieninäkin määrinä.

   Poista
 3. Hianot keksinnöt taas! Mä en tiennyt huonekuusta trendikkääksi, olen sitä metsästänyt muutamasta kaupasta tuloksetta. Mutta tuo sun mäntyjuttusi on kyllä aivan ihana ja varmasti parempituoksuinenkin :) Saattaapi siis askeleeni johdattaa lähimetsään. Pikkuvaasiasetelmat on kauhian kivoja, mutta Gebsu tykkää niistä ihan liikaa... puskee kumoon tai tassuttelee muuten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ne on huonekuuset loppu just sen trendikkyyden takia :P Ja juu, kissoille pitäisi kyllä laittaa muutama pehmeä neilikkapullo tassuteltavaksi, semmoista kesäterapiaa heillekin, loiskuvat vedet ja kaikki...

   Poista
 4. Minä hain tänään muutaman pienen kuusen, mutta mäntykin näyttää tosi kivalta! Tosin meildän lähistöltä löytyy vain kuusia;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuuset on ihania, tuollapäin ei taas ollut niitä kuin pari arvokasta yksilöä :) Mutta kaikki havut näyttävät kyllä nyt niin kivoilta sisällä, ja kestävätkin näköjään yllättävän pitkään, kaksi viikkoa olen näitä jo katsellut, eikä mitään muutosta vielä!

   Poista
 5. Hienoja koristeluja! Kättelyn katsominen on ehkä vähän kumma perinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, VV! Kättelyt menivät tänä vuonna jotenkin nopeasti ja ilta tuntui erikoisen leppoisalta, liekö 101-vuotiaan hurrrrmaavan sotaveteraani Hannes Hynösen ansiota :)

   Poista