2. elokuuta 2012

Leicesterin piispa

Jos ei pääse ulkomaille, niin ulkomaat tulevat kylään. Ja parhaassa tapauksessa, joskus harvoin tosin, visiitille piipahtaa Oikea Arvotapaus. Niin kuin nyt vaatimattomalle 559 neliön tontillemme tupsahtanut Leicesterin piispa.


Minä en tiennyt, mitä tällaisille merkittäville tahoille tarjotaan, joten juotin hälle Kekkilän pinkkiä. Hyvin näytti maistuvan ja sen takia (tai siitä huolimatta) piispa rupesi viihtymään. Tuntui asettuvan taloksi, äityi esittelemään komeuttaan. Edestä...


ja takaa...


ja koko tummalehtisenä korkeutenaan.


Brittipiispan (joka tosin on kotoisin Hollannista, Floriade-näyttelystä) helmoissa tontille asettui salamyhkäinen Hämärän Aika ('Twilight Time'). Aiemmin saapunut Rebecca jatkaa kaksiväriteemalla, ja vaihtaa jokaiseen kukkaan eri tunnelman.
Kyllä tässäkin jotain salamyhkäistä taikuutta on. Hmm. Seuraavaksi tontille huispaa varmaan Harry Potter.

No, sekaan vaan.

18 kommenttia:

 1. Vau! Huispaispa meidänkin reilun neljänsadan neliön tontille tuommoisia:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehee, varo mitä toivot, kohta näitä on nurkat pullollaan ;)

   Poista
 2. Lisää tällaisia esittelyjä kiitos!! Vaikka en kirkonmiehistä niin piittaa, niin tämä tyyppi on ihan mahtava <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh heh, Susanna, tämä onkin Erilainen Kirkonmies, ehkä hiukan hämärän rajamailta.

   Poista
 3. Vau miten upeita daalioita! Täällä vielä odotellaan saadaanko muita daalioita kukkaan kuin yksi (Small World).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne daaliat sieltä varmasti kukkaan ryhtyvät. Jos eivät tänä vuonna viitsi, niin ensi vuonna sitten – jos vaan saat juurakot talveksi säilöön?

   Poista
 4. Voi miten ihania taas! Kylläpä piispan lehdet ovat upeat!

  Mä ihastuin niin tuohon sun Rebeccaasi, että oli ihan pakko tilata (liian monen muun hankinnan ohella) Exotic Gardenilta joku sellainen daaliansiemen-sekoitus nimeltään 'Decorative Giants'. Kukkien pitäisi kasvaa puolitoistametrisiksi. Jää nähtäväksi, onnistuuko, vai onnistunko lähinnä tappamaan ne :D

  Siemenkirje saapui tänään ja mä olen täällä jo ihan täpinöissäni suunnitellut kukkaloistoa ensi kesäksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piispalla on tosiaan mukavan tummanpunertavat lehdet, hauskaa vaihtelua sekin.

   Oijoi, kuulostaa hyvältä tuo daaliasekoitus, toivottavasti suostuvat kasvamaan hyvin. Pidän teille peukkuja ja varpaita :)

   Poista
 5. Komea piispa, jos niin saa sanoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä piispaa kehua saa, varmasti oikein odottaa pieniä kehaisuja :)

   Poista
 6. Oi voi voi - miten komea kukka. Siis kaikki. Tahtois kans! Kyllä tuo Rebecca on myös mahtava vaikka pitänee sanoa että piispan mukaan nimetty herättää aina suurta kunnoitusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo onkin jännä asia, että miten nämä lajikkeet päätetään nimetä. Naisten nimet on ihan ymmärrettäviä, niitä varmasti suositaan paljon, mutta piispan käyttö kukan nimessä on kiinnostavampi tarina. Leicesterissä on itse asiassa anglikaalinen piispa, Tim Stevens nimeltään. Hänen ei kyllä mainita harrastavan puutarhanhoitoa...

   Googlailin juuri ja löysin tiedon, että näitä piispoja on kokonainen joukko: Oxfordin, Yorkin, Canterburyn jne. Voihan nenä! Näähän pitää yrittää kerätä kaikki, niin saadaan pihalle oikein piispainkokous :o

   Poista
  2. Hih hii - ekumeeninen kukkaisneuvosto ;)

   Poista
  3. Niinpä :D

   Eilinen kuuklailu tuotti sen tuntuman, että Briteissä on 1600-luvulta lähtien ollut hyvinkin puutarhaorientoituneita piispoja, ehkä tämä daalioiden nimeäminen juontaa sieltä juurensa.

   Harmi vaan, että nyt mä tiedän näiden muiden piispojen olemassaolosta. Huoh. Kyllähän niitä sitten väkisin jostain kohdalle osuu...

   Poista
 7. Sain semmosen idean noista hianoista kasveistas ja upeista kuvista, että pitäskin kuvata kaikki kasvit myös takaapäin. (Olisin kirjottannu takapuolelta, jos se ei kuulostas niin oudolta...)

  Mulla on pari daalia, jotka mä syksysin nakkaan kompostiin. Mä oon laiskuri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, hyvä idea tuo takaa-kuvaus (taustakuvaus, hmm), otin juuri kuvan eräästä auringonkukasta, joka näyttää kasvonsa naapurille ja takapuolensa (?) mulle. Laitan hänestä kuvan eetteriin seuraavassa postauksessa.

   Daalia-laiska saa olla, tarvitseehan se kompostikin ruokaa.

   Poista
 8. Tämä on niin paras kirjoitus. Oli pakko palata taas tänne tekstin ääreen hymyilemään ja ihastelemaan myös kukkia :)

  VastaaPoista