24. syyskuuta 2010

Perussettiä ikkunan alla

Alan lehdet ovat täynnä upeita syysasetelmia, jollaisia voisi viritellä ruukkuihin ja amppeleihin ja kransseihin ja vaikka minne. Tuntuikin aika mielikuvituksettomalta asetella kolme callunaa vieri viereen ja nostaa laatikko kuistin pikkuikkunan alle.


Mutta selitykseksi annan itselleni sen, että a) calluna "kestää" talven suht' samannäköisenä eli tähän systeemiin ei tarvitse kajota kuin vasta lumien sulettua ja b) callunan väri on rikas sellaisenaan ja c) callunat eivät vie vararikkoon - vaikka kasvien kohdalla konkurssiuhka ei heti olekaan realisoitumassa.

Nämä kaverukset täyttivät multatilan kokonaan, mutta jos tilaa olisi jäänyt, olisin täyttänyt sen kävyillä. Kävyt ovat käteviä, kerran kerättyjä käpyjä voi säilyttää vuosia. Ne sopivat myös sisälle tuleviin joulu- ja pääsiäisasetelmiin. Niillä voi peittää esimerkiksi asetelmakorista pilkistävät muoviruukut tai multapinnan, ja lopputulos on luomu.

Näihin callunoihin voisi virittää pienen sarjan kirkkaita led-valoja. Harrastin kanervavaloja joskus kymmenen vuotta sitten, ehkä niitä voisi kokeilla taas pimeimmän ajan piristykseksi.Nyt nämä kasvit menevät aivan sellaisenaan. Mitä nyt yksi koivunlehti on hakenut varpujen seasta turvapaikkaa ja tuikuttaa keltaistaan.

Viime vuonna mielikuvitusta löytyi tasan yhtä paljon: ikkunan alla oli callunoita. Tammikuussa ne jaksoivat hehkua lumikuorrutteen läpi.


Yksinkertainen osoittautui kauniiksi.

2 kommenttia:

  1. Callunat ja Kanervat ON kauniita. Minä ostin tänään koristekaaleja, niiden pitäisi kuulemma helposti kestää ainakin joukuun saakka. Nekin on kauniita.


    Sanna

    VastaaPoista
  2. Koristekaaleja en olekaan koskaan kokeillut, kiva kuulla sitten, miten ne kestivät alkutalven. Hauskan näköisiä kyllä ovat!

    Vieläköhän kanervia saa värjättyinä siniseksi, oranssiksi, liilaksi ym.? Jotenkin tuo luonnonpunainen on kyllä musta paras. Luomu rules :)

    VastaaPoista