13. syyskuuta 2011

Kuin sieniä sateella

Tänä syksynä metsissä taitaa kypsyä muheva määrä sieniä. Ja kyllä niitä kasvaa lähempänäkin, nimittäin pihanurmikolla, jossa näitä iloisia pikku veijareita näkyy olevan aika paljonkin.

Keräsin tähän muutamia eri lajeja "ihailtavaksi":


En tunnista heistä yhtäkään varmuudella, enkä kyllä jaksanut alkaa tietoa etsimäänkään, kun jostain syystä nämä nurtsitatit eivät viehätä mua kovin paljoa :/

Vaikka onhan heissä jotain söpöjäkin piirteitä, kun oikein etsii...


Ja onhan se sanottava, että melkoista mielikuvitusta luontoäiti on käyttänyt näitäkin suunnitellessaan.


Hienoja värejä ja muotoja heistä löytyykin. Taidan alkaa pian tykätä heistä, heh... paitsi tästä huokoisesta helttamateriaalista, jak.


Huh, tuo reikäisyys on vähän etova juttu, kun tuo sieni oli lisäksi tosi painava. Kuin märkä pesusieni!

Tämän verran sieniä löytyi viime sunnuntaina pieneltä alueelta.


Siinäpä olisi ollut muhennokseen tarpeita, hah. Tosin en tiedä, millaiset myrkytysoireet ja näyt noista olisi saanut, aika pelottavan näköistä sakkia mielestäni tämä...

2 kommenttia:

  1. Noh, on sulla sienisatoa kerrakseen! En lähde arpomaan sienilaatuja, koska en kovin montaa sientä tunne minäkään. Nuo paksujalkaiset näyttävät kyllä herkullisilta tateilta. Just se mitä kutsut pesusieneksi :D On vaan ehtinyt himppusen vanhaksi.

    VastaaPoista
  2. No höh, mulla on ollut tattiaarteita nenän alla, enkä ole mitään niiden päälle ymmärtänyt :D Noita pesusieniä on itse asiassa tullut lisää, ehkä voisinkin tutustua niiden sielunmaisemaan jonkun opuksen avulla... jos en niitä ryhdy ruoaksi laittamaan, niin onhan se kuitenkin mukava tietää, että ketä siellä nurtsilla kököttää, heh.

    VastaaPoista