21. syyskuuta 2011

Maalaisromantiikkaa á la Jeanne d' Arc

Edellisessä postauksessa "esittelemäni" Allt om Trädgårdin "Fixa Höst" -teemalehden lisäksi tutustuin äskettäin myös Jeanne d' Arc Living -nimiseen lehteen. Kauniita kuvia, vaaleaa maalaisromantiikkaa, vanhoja esineitä ja rutkasti patinaa. Kaikenlaista silmäniloa, muttei niinkään kovin käytännöllisiä esimerkkejä... paitsi tässä ideassa yhdistyvät molemmat:

 Kuva: Jeanne d' Arc Living 6/2011

Vanhasta haarukasta taitellut menu-pidike ja kortinpidike söpöön kattaukseen. Menu-pidikkeessä haarukan varsi on taivutettu jalaksi ja uloimmat piikit taivutettu ulospäin ja pienelle kiemuralle. Kortinpidike on tehty samalla ajatuksella, mutta varsi on katkaistu ja hiottu hiekkapaperilla rosottomaksi. Kiva idea, sanoisin. 

Lehdessä oli paljon myös kauniita pöytäkoristeita, kuten tämä viljoista, heinistä, omenoista ja kukista tehty kimppu. Tuo tuolin selkänojassa riippuva pikkukimppu on tosi viehättävä ajatus helposta ja luonnollisesta koristeesta.

Kuva: Jeanne d' Arc Living 6/2011

Tällä sivulla oli pikkukuvia erään ruotsalaisperheen kotoa, 1800-luvun lopun maatilalta Smolannista. 

 Kuva: Jeanne d' Arc Living 6/2011

Mua viehätti erityisesti tuo käpykori ja yrtinkuivausteline. Harmi vaan, että omaan keittiöön ei paljoa enää mitään mahdu, paitsi ehkä juuri kattoon. Kaikenlaiset tavara-asetelmat saa unohtaa, että arki sujuisi.

On kyllä hienoa huomata, miten jotkut näkevät kauneutta siellä, mistä itse ei edes osaisi etsiä. Kuten kaalinlehdistä.

Kuva: Jeanne d' Arc Living 6/2011

Punakaalin lehdissä on tosiaan viehkoa vaaleanpunaista ja rehtiä vihreää, yhdessä ne ovat vallan kaunis kombinaatio. Hovikelpoisia jopa juhlakattauksen keskipisteeksi, kuten lehti osoittaa.

Tämä Jeanne d' Arc Living -lehti on tanskalaista alkuperää, englanniksi käännettynä. Kivaa selailtavaa se on, semmoinen lifestyle-lueskelulehti, jonka aion itsekin säilyttää. Puutarhavinkkejä siinä on vähemmän kuin sisustusta, tai ei niitä ehkä voi erottaa toisistaan, kasvit kun näyttävät olevan tärkeä osa tämäntyyppistä sisustusta. Erityisesti tietyt kasvit, kuten yrtit, vihannekset, hortensiat ja kaikki valkoiset ja vaaleanpunaiset kukat tuntuvat olevan varsin sopivia JdA-ihmisen kotiin. 

Eri asia tietysti on, menestyvätkö ne siinä kohtaa kotia, johon ne on kuvausteknisistä ja esteettisistä syistä aseteltu ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti