12. lokakuuta 2011

Kultaköynnös, turbomallinen

Nyt se alkoi, iltapimeys. Töiden jälkeen ei ehdi ulos ennen hämärän tuloa, joten ei sitten mennä :) Pihalla tosin kököttävät vielä mm. pelargoniruukut, jotka pitäisi kantaa kellariin turvaan yöpakkasilta. Perjantain vastaiseksi yöksi on tänne eteläänkin luvattu pakkasta, joten huomenillalla homma on hoidettava.

Nyt alkavat hyvät ajat kahlata läpi vanhoja valokuvia ja imeä niistä viher-energiaa. Tästä thaimaalaisesta kultaköynnöksestä saa kyllä aika paljon vihervoimaa, kun yksikin lehti on aika iso:


Ei taida koti-ikkunalla saada millään substraalilla hänestä tämän kokoista, heh.

Thaimaassa ja muualla trooppisilla alueilla kasvavat toki muutkin kasvit melko kookkaiksi - tietysti siis ne lajit, jotka siellä viihtyvät. Koivu ei viihtyisi, mutta palmut tykkäävät.


Ja tietty banaanit.


Niin, ja tällaiset kivat pensaat, jotka värittävät vaikka uima-altaan ympäristöä.


Hankin viime reissulta kirjan, jossa esitellään Aasiassa luonnossa esiintyviä kasveja, mutta tähän kohtaan en löytänyt selvyyttä tuon pensaan nimestä.

Tämä on nimeltään Coral Plant/ Fountain Bush/ Firecracker Plant (Russelia equisetiformis).


Niin että ei mennyt kirjahankinta hukkaan, hah. Alla oleva kaunotar on puolestaan kanna, 99 %:n varmuudella.


Ja lopetukseksi tälle trooppiselle retkelle laitetaan kuva kivasta orkideasta.


Jospa sitä näillä otoksilla olisi saanut voimaa herätä huomiseen umpipimeään aamuun! Ja jos hoito ei tehonnut, kuvakahlataan huomenna lisää ;)

2 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! Kirjoista on tosiaan hyötyä.
  Ostin viime vuonna Välimeren kasvit-kirjan ja siitä on löytynyt vaikka mitä tietoa, kun käyn usein Israelissa.Teen siskolleni puutarhaa siellä ja kaikki apu on tervetullutta niihin kasvivalintoihin ja istutuksiin.
  Mukavaa syksyn jatkoa!

  VastaaPoista
 2. Eeviregina, puutarhaprojektisi kuulostaa ihanalta! Israelissa saa kasvatettua jo vaikka mitä, varmasti löytyy kasvivalikoimaa joka tarpeeseen.

  Oih, olisipa joku sukulainen tai tuttu, joka olisi vastaavassa avun tarpeessa jossain lämpöisessä :)

  Onneksi sentään pääsee kyläilemään kiinnostaviin blogeihin, tulen tutustumaan sinun blogiisi viikonlopun iloksi. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista