19. lokakuuta 2012

Suuren ilon paikka

Jos joskus epäilette, että maailmassa ei enää ole paljoakaan hyvää ja kaunista, niin antakaa epäilyksen mennä. Sitä nimittäin on, ja vieläpä niin, että se on kääritty pakettiin ja että sen sinulle postissa lähettää käytännössä sinulle entuudestaan tuntematon ihminen.

Näin kävi minulle tänään. Kun tulin rankan syysviikon piiskaamana töistä kotiin, postilaatikossa odotti pullea kirjekuori. Sen oli lähettänyt Intianminttu, Mielenlumoa-blogin emo. Hän halusi kiittää minua ahkerasta bloginsa kommentoinnista – vaikka me blogin lukijathan tässä saamapuolella olemme eli kiitos kuuluu Intianmintulle päin. Paketti oli oikeasti ihan liikaa... mutta millainen paketti se olikaan! Katsokaas, oi ystävät.

Paketissa oli upea nippu siemenpusseja ja kauniilla käsialalla kirjoitettu kortti.


Näettekö tämän himmeän läiskän tässä sulkujen välissä: ( ) Siinä on liikutuksen kyynel. Intianminttu oli ajatellut aivan ihanasti vastaanottajaa siemeniä valitessaan.

Aivan huikean ihania unikoita...


ja nimenomaan ruukkukasvatukseen sopivia kasviksia! Napakan näköistä sidesalaattia...


rapsakoita pikkuporkkanoita...


pikkuisia punajuuria (apua, meinaan pakahtua!)


ja kauneimman oranssin värisiä paprikoita ikinä.


Minusta tuntuu, että tämän täsmällisempiä ja osuvampia lahjoja en ole saanut koskaan. Aivan super-upeita!

Eikä tässä vielä kaikki. Paketissa oli myös Intianmintun bambulangasta virkkaama tyylikäs siivousliina.


Oikeasti, tämä on käsinkudottu, sen tekeminen on vienyt aikaa ja vaatinut kädentaitoja ja nyt se on minulla. Arvatkaa vaan, raaskinko sitä siivoukseen käyttää? No en todellakaan. Tämä liina symboloi suurempia asioita kuin pölyttömyyttä. Tämä symboloi kauniiden tekojen jakamista ja siitä syntyvää suurta hyvää.

Ja uskokaa tai älkää, paketista löytyi vielä yksi ihana juttu: Itse ommeltu supersöpö avaimenperä.


Tämä on niin mahtava avaimenperä, ettei tosikaan. Juuri sopivasti käteen mahtuva, kevyt ja hauska. Juuri eilen ajattelin, että mun pitää hankkia uusi avaimenperä, kun vanhasta kreikkalaisesta lasihelystä irtoili osia laukun pohjalle. Näin suloista en olisi löytänyt mistään.

Pehmomaatuskalla on iloisen pinkki selkämys, hahmo ilahduttaa minua suuresti kumminkin päin.


Kuule Intianminttu, minä kiitän sinua sydämestäni tästä hienosta eleestä ja upeista lahjoista. Tämä oli taatusti tämän syksyn pelastus ja muutenkin ikimuistoinen asia. Kylmältä ja kovalta tuntuva I love me -maailma kaipaa juuri tällaisia asioita muuttuakseen ystävällisemmäksi ja lempeämmäksi paikaksi.

Lupaan laittaa hyvän kiertämään. Kiitos!


10 kommenttia:

 1. Voih! Mä en kestä, miten ihana juttu. Todellista sydämen viisautta! Kommentointi on niin valtavan merkityksellistä, varsinkin näin uutena tai ainakin minä koen niin. Sinä oot kyllä niin upean ahkera kommentoija myös minun milestäni ja arvostan sitä suuresti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna, sekä tästä kommentista että kaikista kommenteistasi, ne ilahduttavat aina!

   Kyllä se juuri noin on, että tämän oudon harrastuksen ja sen siivellä kaikenlaisten muidenkin juttujen jakaminen toisten samanhenkisten ihmisten kanssa on ihan hirmu merkityksellistä. Onneksi olette olemassa :)

   Poista
 2. Kauniin ja monipuolisen lahjan olet saanut! Ihanaa! Mun on pakko yhtyä Susannan sanoihin kommentoinnin tärkeydestä ja kiittää sinua niistä kaikista mukavista kommenteista, joita olet myös mun ilokseni jättänyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Purlina itsellesi kaikista ihanista kommenteistasi! Tämä jos joku on se kuuluisa kaksisuuntainen tie.

   Lahja oli ihan huippu, olen sitä kaikille ovesta putkahtaneille esitellyt :)

   Poista
 3. Voi miten ihana ajatus Intianmintulta! Ja miten huolella valitut lahjat..

  Olen täysin samaa mieltä edellisten kirjoittajien kanssa. Kommenttisi lämmittävät sydäntä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin olivat lahjat paremmat kuin itse valitut... Ja minä sentään hankin itselleni joka vuosi pari joululahjaa, joten tiedän, mistä puhun :)

   Kiitos sinulle, Heidi-Maaria, kaikista ilahduttavista ja kannustavista kommenteistasi!

   Poista
 4. Geranium, sanainen arkkusi on ehtymätön ja tekstisi sekä ajatukset sen takana lämmittivät mieltäni syvästi. Posket ihan punehtuivat kehuistasi!!! Ihanaa kuitenkin, että ilahduit aidosti! Olen aina ollut sitä mieltä, että toisen onnelliseksi tekeminen tuottaa minulle eniten iloa. Ehkä ensi kesänä saan myös nauttia blogissasi ruukkukasvatuksen tuloksista kuvallisessa muodossa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten kiva kuulla, että sait iloa takaisinpäin! Kyllä tämä oli ihan supersuperkiva juttu, olen esitellyt lahjoja kaikille ovesta sisään putkahtaneille ja kaikki ovat ihastelleet niitä ja koko asiaa yllättyneesti ja ilahtuneina. Tästä eleestä tulee kyllä moninkertainen ilo, kun siitä kuulevat ihmisetkin ilahtuvat!

   Laitan siemenet multiin heti, kun sen saa tehdä :)

   Poista
 5. Määkin ilostuin sun kanssas. Ihania lahjoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, kyllä jaettu ilo on tosiaan parasta iloa. Lokakuu ei yleensä ole kuulunut mun suosikkikuukausiin, mutta tästä tuli poikkeuskuu :)

   Eipä tainnut blogi-idean keksijä arvata, mitä kaikkea kivaa tämä puuha tuo ihmisille tullessaan...!

   Poista