18. helmikuuta 2015

Ei oliiveihin vaan multaan

Orvokkien kohdalla tapahtui taas se perinteinen. Ensin laitetaan yksi siemen per potti, sitten varmuuden vuoksi kaksi. Viimeisiin potteihin ripotellaan siemeniä sormenpäillä ja kun se on tehty, otetaan vielä yksi isompi astia ja heitellään loput siemenet sinne. Varmuuden vuoksi. Että jos ne yksittäiset kaksittaiset moninaiset siemenet eivät idäkään.

Pikkutaimia sitten koulitaan sormet krampissa ja ihmetellään, millä kaikki yksittäiset taimet merkitään. Sillä vaikka kuinka monta muovisälettä olisi vuosien mittaan ostanut, eivät ne koskaan riitä.


On alettava askartelemaan. Materiaalit otetaan entisten lasten entisestä materiaalivarastosta ja keittiön kaapista. Sillä mitä muuta cocktail-tikuilla tekisi kuin liimaisi niihin sametinpaloja. Ei niitä ainakaan martinien oliivitikuiksi tarvita, eivät tarhurit sellaista harrasta, sillä kynnet eivät kestä päivänvaloa ohuesta lasivarresta kiinnipitäessä.


Liimataan tikkuihin sametinpaloja ja tuikataan tikut potteihin muistuttamaan, että punaliput tarkoittavat sekalaisen värisiä pikkuorvokkeja. Ja koska liima ei pidä, niin nidotaan liput kiinni.


Sitten vaan yritetään näyttää fiksuilta ja älyllisiltä. Maltetaan mieli maaliskuulle, jolloin samettilippuja voi tehdä lisää. Luonnollisesti samettikukkia varten.

13 kommenttia:

 1. Kivat liput:) Myös margariinirasioista voi leikellä säleitä ja kirjata niihin permanet tussilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä idea! Täytyykin säästää rasioita talvisin, kivaa kierrätystä :)

   Poista
 2. Onneksi on varastoja, joista askarrella. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä, hamsteriudesta on joskus iloakin, hah :)

   Poista
 3. Nuinhan se tuppaa käymään siementen kanssa...jospa varalta vielä vähän... kivat merkkitikut askartelit.

  VastaaPoista
 4. Mikähän siinä on, ettei millään tahdo uskoa, että ne itävät? Niin ne ovat pääsääntöisesti kuitenkin aina itäneet

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. (Jäi tuosta edellisestä piste pois. Tässä se tulee.)
   .

   Poista
 5. Huippua, kun sä idätät aina munkin puolesta :) Mä nimittäin elän niin kasvatuksissasi mukana, nytkin jo odotin <3 Tänä keväänä en laita siementäkään itämään enkä osta ainootakaan minitaimea, joten pelastat ehkä henkeni oi Armas Geranium.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, ihana Armas Pirkko! Kivasti sanoit, lämmitti syäntä <3

   Olet myös fiksu. Siementen idättely ja miniminitaimien ostelu on melko hiostuttavaa hommaa, helpommalla ja kätevämmällä pääsee, jos käyttää älliään. Jos sitä on kuuppaseen suotu :P

   Poista
 6. Sä kyl oot yks kekseliäimpiä näprääjiä kuin mä tiiän. Kekseliästä kierrätystä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt paukkuu Geraniumin rintaranka niin että napse käy. * Kuka * saa Nettimartalta noin komeaa arviota, kysyn vaan?! MI-NÄ!

   Menen nyt makaamaan selälleni lattialle ja annan universumin syleillä. Kiitos.

   Poista
 7. Voi Gee, miten olenkaan kaivannut sinua ja juttujasi! Vaikka oma syyhän se on, kun en ole sitten heinäkuun blogistaniassa käynyt. Nytpä tulin, piristämään flunssaista mieltäni, ja nauran taas vedet ennestäänkin vetistävissä silmissäni. Meinasi teekuppikin kipata nurin hihitellessäni.

  Hei siis sinulle pitkästä aikaa, ja vihreäteekippis hienoille cocktailtikuillesi, jotka kelpaavat koristamaan melko montaa martinilasia. Tuollaisen kun tökkäät oliiviin, takaan, että kukaan, ei siis tasan kukaan, katso niitä kynsiä, jotka lasia pitelevässä sormessa multaa allaan kuljettavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana Intopii, miten hauskaa kuulla sinusta pitkästä aikaa!! Toivottavasti kirjoitat jossain vaiheessa kuulumisia, odotamme kyllä kärsivällisesti, no prob.

   Uskon, kun sanot, että lipputikku herättäisi enemmän kiinnostusta kuin roisit sormenpäät :D Joskus vielä ratkaisen tän orvokkimerkkausjutun ihan kunniallisesti, mutta aikaa se vie ja askartelukokeita vaatii. On kyllä hirmu hauskaa puuhailla kaikkea päätöntä ja todeta, että voi jösses, mitä tuli.

   Nyt on sormet vielä entistä karummat, kun rautalanka-askartelu riipi monet kynnet ihan säleiksi. M-mm.

   Poista