20. helmikuuta 2015

Varaslähdön varaslähtö

On tämä kyllä ihmeellinen talvi. Tai pikemminkin talvihko, kun ei ole kunnolla pakkasiksi ja nietoksiksi lähtenyt.

Ilmastonmuutos on katastrofaalinen asia, koskettaa etenkin niitä maita ja ihmisiä, jotka eivät sitä ole oikeastaan olleet mukana aiheuttamassa, mutta jos sitä ei tässä enempää tuskaile, niin leutoutta voi hyödyntää vaikka tuuppaamalla leikkotulppaanit tolpannokkaan.


Hus vaan kynttilälyhty, kiitos ja näkemiin. Nyt katsellaan värejä.

Tulppaanit ovat siis ihan leikkotulppaaneja, korissa on vesiastia. Pinkit oksat ovat koivunrisuja, niitä ovat talvituulet reippaasti ropistelleet maahan. Oksat on kevyesti spraymaalattu.

Nostan korin yöksi viileään eteiseen pakkasherran varalta. Otan korin sisään myös, jos päiväksi on luvassa miinusasteita tai jonkinlaista sadetta. Eihän heidän pakko ole ulkona olla, mutta kiva on ihmisen ikkunasta kurkata ja nähdä täplä kevättä. 

Valoisaa viikonloppua, kuntalainen! Kahdeksan päivää ja sitten alkaa MAA-lis-kuu.

14 kommenttia:

 1. Meillä on saatu nauttia kunnon kinoksista ja pakkasista tänä talvena ja hyvä niin. Nyt tosin piha jo paljastuu kovaa kyytiä ja se on vähän harmi, talvilomakin vasta alkoi koululaisella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No totta, Suomeen mahtuu monenlaista säätä! Täällä pk-seudulla on tosiaan ollut erittäin leutoa ja lumetonta. Monet superlumitalvet on toki tuoreessa muistissa..

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos Maatuska, tulppaanit ovat niin arvossaan tässä kohtaa vuotta. Saavat kaiken ja kaikkien huomion - ihan ansaitusti.

   Poista
 3. Hieno idea! Kaunis ja mieltä piristävä kuva!!
  Kivaa viikonloppua Sinullekin!

  VastaaPoista
 4. Hyvä käyttää risut tuolla tavoin. Komea asetelma, joka varmasti ihastuttaa kaikkia jotka sen näkee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, risuistakin saa silmäniloa pienellä freesauksella. Toivottavasti kori on ilahduttanut ohikulkijoita, sellaiseen paikkaan sen asettelin, että mahdollisimman moni näkee. Jaettu ilo...

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Värit ovat niin ilahduttavia juuri nyt, tuntuu, että koko kroppa kaipaa vihreää ja värejä - onneksi valoa on jo huomattavasti enemmän kuin vuoden vaihteessa.

   Poista
 6. Ihania kevätvärejä! Ja nuo oksat sopivat tosi kivasti tulppaanien seuraan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki värit taitavat sopia tulppaneissa yhteen, ainakin keväällä kovassa värinälässä :)

   Poista
 7. Nuo värit! Miten sitä talvisaikaa unohtaakaan, että maailmassa on tuollaista loistoa! Kontrasti sen kun vaan korostuu, kun tulppaanit laittaa keskelle harmaata maisemaa. Upeaa!

  Täällä Japanissa odotellaan jo innokkaana kirsikankukka-aikaa, ai että... Siitä viimeistään pitää blogata, kun muuten ollut hiljaiseloa.
  Huvittavaa muuten on, että kun esittelee täällä itsensä suomalaiseksi, ensimmäinen reaktio on, että "siellä on varmaan kylmä!". Nyt kun katselee Etelä-Suomen "talven" kuvia, on vaikea samaistua tähän mielikuvaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oijoi, niin odotan kirsikankukkabloggaustasi! Ja tosiaan, nuo ensimmäiset kansalaisuusreaktiot ovat kiinnostavia. Mikähän mulla olisi "first in mind" -ajatus Japanin talvesta... Ei tule itseasiassa muuta mieleen, kuin pohjoisen suunnan lumimyrskyt :) Muuten tulee juuri kirsikankukat ja japanilainen harmoninen puutarhasuunnittelu kivineen ja valikoituine vihreine kasvineen. Ah, niitä katsellessa sielu lepää suomalaisellakin.

   Poista