23. lokakuuta 2016

Missä olen ollut?

Mitenhän sitä aloittaisi blogipostauksen, kun edellisestä kirjoituksesta on kulunut yli vuosi? Ehkä sopii kysyä itseltään, että missä ihmeessä olen ollut? Ja todeta, että en ole ollut missään. Siis missään erikoisessa tai erityisessä, vaan ihan samoissa kantimissa, kuin vuosi sitten.

Ehkä tässä välissä oli vain luovan tauon paikka. Usein ajattelin, että tästä ja tuosta haluaisin kertoa ja teistä haluaisin kuulla, mutta en vaan tullut tarttuneeksi asiaan. Jumitus Maximus.

No, nyt olen täällä – toivottavasti tekin!

Ja mitäkö juuri tähän hetkeen kuuluu? Oikein hyvää, kiitos kysymästä :) Chilien äärellä puuhailua, siementen talletusta ja ruukkujen tyhjennystä (ööh, ikuisesti tyhmintä puuhaa tässä harrastuksessa). Vähän aiemmin oli säilöntäpuuhien aika, ja sitä ennen satoa ryhmittyi trooppiseen asetelmaan.


Talletin muutamista lajikkeista siemeniä ensi kevääseen, tai no oikeastaan ensi talveen, sillä tammikuussahan niitä multiin jo piilotellaan. Wuhuu!Lähetän siemeniä myös pikkurillinsä menettäneelle ystävälle, toivotaan, että niistä on iloa.

Eräs mukava lajike oli eka kertaa kokeilemani 'Tapas', jonka hedelmät kasvoivat aika kookkaiksi ja olivat otollisia savustettaviksi. Sitten vielä pötkylät kuivurin kautta ja kupillinen chipotlea oli valmis. Tuoksu on huu-maa-va.


Tulkoon sää mikä hyvänsä, tässä on vahvemmat aseet! 

Entä mitä sinulle kuuluu? Mikä oli parasta kesässä 2016?

8 kommenttia:

 1. Ihan huippua, että olet palannut linjoille ♡ En mä tiedä, mikä oli parasta....henkilökohtaisesti kurja sairastamiskesä. Nyt onneksi nousukunnossa ja se on pääasia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Pirkko! Kiitos ihanasta kommentista<3

   Hyvä kuulla, että olo on kohentunut, sairastaminen on PIIP. Kohtahan se on kevät taas, saadaan fiilistellä uutta, parasta kesää :)

   Poista
 2. Morjenttes ja iloisesti tervetuloa takaisin! Mitäkö olen tehnyt, no ollut aamusta iltaan ihan pihalla.

  VastaaPoista
 3. Moikka Nettimartta, ja kiitos tervetulotoivotuksesta! Hauska kuulla, että olet ollut kesän hyvässä paikassa. Siellä ihan-pihalla sitä pitää mahdollisuuksien mukaan kaikki aikansa kuluttaa – paitsi tässä kohtaa syksyä ei ole ihan pakko :)

  VastaaPoista
 4. Heippa vaan! Kesä tuli ja kesä meni. Kausi oli vaikea ja ehtisin heittää kirveen kaivoon... useampiakin kertoja. Ongelmia vain toisensa päälle. Olen jo monta kertaa ehtinyt miettiä kesän parhainta parasta juttua. Sen täytyy lopulta olla kalkki. Vaikka muuttujia oli liikaa täksi kesäksi ja ongelmien jahtaaminen oli mahdoonta, oli kalkinpuute varmasti merkittävin juttu. Kalkki tai pikemminkin kalsiumi oli puutteena koko kesän ja siinä ohessa lukossa oli typpi. Lukko juontaa sitten juurensa lannokeveteen jonka pH:ta oli laskettu levän kasvun estämiseksi... ..näin lyhykäisesti selitettynä.

  Ensi kaudelle pitää vaan pyrkiä parantamaan kasvihuoneen toimintaa ja automatiikkaa. Kasveiksi tulossa paljon täysin ennen kokeilematonta eksotiikkaa kiinan nettikaupoista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Jukka! Kiva kuulla kesästäsi, vaikka se ei ihan huippu ollutkaan... kiinnostavia havaintoja, joista varmasti saa ammennettua seuraavaan kauteen tärkeitä asioita. Kiinalainen eksotiikka kuulostaa... no, eksoottiselta! Sitä jään mielelläni seuraamaan :)

   Poista
 5. Hei ompas mukavaa kuulla sinusta! Tervetuloa takaisin bloggailemaan!! Miun elämän on jo viimeisen vuoden täyttänyt oman lammikon duunaus. Vieläkin se jää kesken, mutta voiton puolella olen kuitenkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Minna! Kiitos kaunis, kiva olla takaisin :)
   Oo, oma lammikko, sehän on aivan mahtava juttu. Tuun heti ihailemaan!

   Poista