28. heinäkuuta 2012

Pääsiäispullot puussa

Bongasin tavaratalossa pikkuisia pulloja, jotka olivat alennusmyynnissä taaksejääneen sesongin takia. Tuotetiedoissa luki, että kyseessä on pääsiäiskoristeet. Suonette anteeksi mielikuvitukseni köyhyyden, mutta mulle perhonen ja kukka eivät tuo mieleen pääsiäistä, jolloin maassa on metri lunta ja ilmassa kilo pakkasta. Ne objektit tuovat mulle mieleen...öö, kesän.

Ostin kolme pulloa kahden euron kappalehintaan, koristeineen metalliripustuksineen päivineen.


Niityt ovat nyt täynnä kukkia, joista voi kerätä muutaman varren omaksi ilokseen. Yleensä en tykkää, että kaupunkialueella riivitään kukkakimppuja omaan käyttöön, kun kukat voisivat ilahduttaa satoja ihmisiä pitkään, mutta nyt runsautta tuntuu riittävän yllin kyllin.

Yhteen pulloon tupsautin veden sekaan punaista elintarvikeväriä ja koristelin siankärsämöillä.


Toisen värjäsin vihreällä, korostamaan dramaattisia takiaisia sekä apilan ja ruiskaunokin liilaa sävyä.


Kolmas pullo sai keltaisen värin, ja kaunistuksekseen pietaryrttiä, niittynätkelmää, jotain heinää ja vielä yhtä keltaista kukkaa, jonka nimeä en muista tai tiedä.


Ripustin kotilaboratorion pullotteet omenapuuhun. Sen vierellä kesäpäivää voi nyt katsella eriväristen lasien läpi.


Sitä pääsiäistä odotellessa :)

14 kommenttia:

 1. Hauska idea, ovat todella kivoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marietta, hauska oli kokeilla tällaista "askartelua". Elintarvikevärit ovat olleet parhaimmillaan ennen vuotta 1996 (!), mutta hyvin näyttävät vielä toimivan :)

   Poista
 2. Takiais-apilapullo on ihan ehdottomasti mun suosikki! Hurmaava idea keratakaikkiaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna, dramatiikan puolelle mäkin kallistun ;)

   Poista
 3. Ooh, Hyvää pääsiäistä sulle :) Tosi hauskat pullotolet väsännyt, pesee mun kirsikkapuun läääkepullot mennen tullen.... varsinkaan kun en ainakaan vielä ole niihin jaksanut rustata kukkia. Ehkäpä nyt sun innostamana, se tapahtuu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehee, Pirkko, kiitos! Justiinsa mämmiä kauhoilin ja lammasta järsin, kohta lähden lumitöihin, se on mun pääsiäislauantain rutiini ;D

   Laita ihmeessä lääkepulloihin kukkia, tulee varmasti hieno näky - upeita silmäkarkkeja ne kyllä olivat jo ennen kukkiakin. Nämä läpinäkyvät peruspääsiäispullot on paljaaltaan vähän tylsiä...

   Poista
 4. Onpa tosiaan hauska idea! Mun omenapuut on vielä niin nuoria, jottei niihin paljon pulloja ripustella, mutta ehkä joskus.=) tuo punainen pullo on mun suosikki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura :) Omenapuu kasvaa huomaamatta isoksi, sitten oksissa voi vetää vaikka leukoja. Jos suinkin jaksaa, heh.

   Meillä pikkuomppuun ripustellaan syksyllä keltaiset talvivalot, niin se saa olla pimeän ajan puutarhan keskipisteenä...

   Poista
 5. Vaukkis mikä idea :)
  Tosi kivan näköisiä.

  VastaaPoista
 6. Wohooou, onpas kauniita pääsiäispulloja! Justiin tuollaiset pääsiäiskoristeet minäkin haluaisin, että voisi käyttää läpi vuoden. Todella hienosti olet keksinyt niitä myös käyttää. Kaunista kesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, all year around -pääsiäiskoristeet, tässä ne on :) Talvella täytetään pullot lumella, niin sopivat maisemaan täydelleen. Tai jos värjäisi sen lumen hipauksella karkkiväriä? Tai poimisi valmiiksi värjäytynyttä lunta?

   Ei. Tuo vika ei ole kiva idea. Kaikki ideat eivät näköjään ole yhtä hyviä, hah.

   Hikoiluttavan leppoisaa kesänjatkoa itsellesi!

   Poista
 7. Voi kun kivoja nuo pullot ovat puussa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisa, siinä ne ovat vielä ihan samannäköisinä, ei ole sade kukkia mörssännyt...

   Poista