20. heinäkuuta 2012

Kylvitkö timantinsiemeniä?

Kuinka puutarhuri voi loppukesällä poimia safiiripäivänkakkaroita, rubiinimansikoita ja timanttiorkideoja? Tietysti kylvämällä oikeat siemenet.

Näin muistutetaan amerikkalaisessa Town&Country-lehdessä, jonka olen ilokseni puolivahingossa tilannut. Tuoreessa numerossa on viiden aukeaman kuvasarja kerrassaan upeista, puutarhasta löytyneistä aarteista.

Täydellisen lopputuloksen taustalla ovat oikeat välineet, kuten kastelukannu ja oksasakset sekä luontoaiheiset sormukset ja rintakorut...

 
Kuva: Town&Country 8/2012 

... kuten tällainen pienistä helmistä ja kullasta tehty salamanteri. Rintakoru on valmistettu 1900-luvun alussa, hinta Fred Leightonilla 11 000 dollaria.

Kuva: Town&Country 8/2012 

Myös oikea ajoitus on oleellista, jotta päästään nauttimaan kypsistä hedelmistä. Ajassa pysymistä helpottaa esimerkiksi tuo oikealla näkyvä kuoriaiskello.

Kuva: Town&Country 8/2012 

Rannekelloon on käytetty timantteja, smaragdeja ja safiireja. Sveitsiläinen käsityötaituri on nimeltään Chopard. Jaa hintako? 821 250 dollaria.

Kuva: Town&Country 8/2012

Kullatussa häkissä ei lintu viihdy, vaikka se kullattu onkin, mutta korutelineeksi se käy kivasti. Tässä akvamariini ja smaragdi -kaulakoru (Bvlgari, 815 000 $) ja kultainen hyönteinen noin vuodelta 1870 (Kentshire, 8 250 $).

Kuva: Town&Country 8/2012

 Eikä arvosiemeniä kylväneen puutarhurin ilo pääty syksyyn: Kun ruusut lakastuvat, timantit jäävät. 

Kuva: Town&Country 8/2012

Ikuinen orvokki sitriiniä ja rubiinia (Oscar Heyman, 22 000 $) sekä mahdollisesti vielä ikuisempi timantti ja safiiri -kaulariipus (Cartier, 220 000 $).

Kuva: Town&Country 8/2012

Siis muistakaamme tämä ensi keväänä siemeniä valitessamme. Puutarhaan on hyvä kylvää jotain, jonka sadonkorjuusta saa säkenöivän mielen koko pitkäksi talveksi!

Kuvasarja jatkui vielä maanläheisellä uutuustuote-listalla. Siinä on laihemmallekin kukkarolle sopivia ostoksia, kuten käsivoide "työkäsille" (O'Keeffe's, 8 $) ja rukkaset (Crabtree&Evelyn, 10 $).

Kuva: Town&Country 8/2012

Alareunan vihreä python-laukku maksaa 3 845 dollaria, mutta onhan se ihanan puutarhanvihreä. Pinkki pusero on MaxMaran, se olisi teemaan sopiva sadonkorjuuvaate (595 $).

Juu, täytyy kyllä sanoa, että tässä on käsillä Kunnon Puutarhaunelmat, heh.

Tilasin lehden vuosi sitten, kun tilasin jälkikasvulle amerikkalaisen nuortenlehden ja siinä samalla ohimennen itselleni erään naistenlehden. Sitten eteeni pätkähti tarjous, että "koska tilasit niin ruhtinaallisesti, niin saat valitsemasi lehden vuosikerran 5 dollarilla (muistaakseni). Kuvissa oli vain lehden kannet, ajattelin, että Town&Country liittyy mökkeilyyn ja klikkasin kuvaa tutkiakseni asiaa tarkemmin. "Kiitos tilauksestasi", sanoi ruutu.

Nooh, lehti ei kerro mökkeilystä, vaan se on Erittäin Varakkaiden Ihmisten arvostettu aikakauslehti, jossa ollaan kyllä ns. vapaalla. Elokuun numerossa kerrotaan rikkaista tytöistä, jotka ottavat riskejä harrastamalla ratsastusta. Kuvissa komeilevat mm. Charlotte Casiraghi (Monacon kuninkaallisia), Jennifer Gates (Billin tytär), Athina Onassis Roussel (tarvitseeko esitellä?) ja Jessica Springsteen (juu, Bossin jälkeläinen).

Lehdessä on aina mainio seurapiiripalsta, jossa kerrotaan yksityiskohtia häistä, joissa ei taaloja säästelty. Lisäksi lehdessä on mm. Social Calender, että tietää, minne päin maailmaa milläkin viikolla on kemuihin ja hyväntekeväisyysjuhliin pinkaistava. Ja mainoksia, niitä on paljon, mutta mitään vanish-oxygeliä niissä ei kaupata :D

On aviisissa lukujuttujakin, tällä kertaa tarina Vanderbilt-suvun vesasta, joka selvisi ankarasta huumeongelmasta. Ja ihan lehden lopussa on aukeama ilmoituksia, joissa luksustuotteita myyvät second hand -shopit haluavat ostaa Vuittonin laukkuja. Luksuksen kiertokulkua, heh.

Aion jatkaa T&C:n tilausta seuraavankin vuoden, sillä lehti on ihan mahtavaa viihdettä ja täydellistä irtiottoa – puhumattakaan harkitsemisen arvoisista puutarhavinkeistä ;)

10 kommenttia:

 1. Onpas hauska lehti! Mutta entinen minäni, kultakauppias, kyllä arvostaa hienoa käsityötä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oo, no sinähän ymmärsit tämän jutun arvon sitten oikein ja hyvin! Wau. I'm impressed, olen otettu.

   Poista
 2. Mä just totesin miehelleni, kun katselin jotain tositeeveehäämekkojuttua, että tää on NIIN terapeuttista, kun tuntee ittensä kerrankin normaaliks, kih hih.

  Mut noi korut oli kyllä ylimaallisia. Hiaman liian prameita mun puutarhuriasusteisiini (kulahtanutta ja pussittavaa)nähden. Jatka tosiaan tilausta ja väläytä meille joskus moisia helmiä.

  VastaaPoista
 3. No juu, nämä ovat kyllä munkin pihagarderoobiin hiukan turhan... hm, erottuvaisia :) Mutta hienoa käsityötä ja upeita jalokiviä, joita on kiva ihastella. Ja ihmetellä, että jotkut ihmiset oikeasti ostavat näitä. Useita. Usein.

  Tosi-tv, heh heh. Siellä sitä on ihmettä kerrakseen.

  VastaaPoista
 4. Mahtava postaus ! Kivasti avartaa vähän näkökulmaa... myös näihin pihahommiin ; )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari, kovin oli tosiaan lehdessä erilainen lähestymistapa tähän harrastukseen... ;)

   Poista
 5. Hei, olix siinä lehdes niitä timanginsiemenen tilausosoitteita? Ottaisin, juu. Ja saffiireita. Että sais sitten talven aikana askarrella ittelleen omat bulgaarit (oho, no tuo ei näyttänytkään kovin hyvältä :-D) ja kartieerit.

  Kerrankin oma, kaikissa lehtijutuissa kaikkein kalleimmaksi toteamani maku (jos on esineitä tai artikkeleita, tykkään lähes poikkeuksetta eniten siitä, jossa on eniten numeroita tai ainakin suurimpia) ei sykähtänyt tuon kellon kohdalla. Itikka ranteessa? No ei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, niitä siemeniä saa varmaan sieltä Cartierin nettiosoitteesta. Toivottavasti posti tuo siemenkirjeet perille asti, niin on arvokasta lastia kuljetettavana.

   Ai ei itikka kelpaa sun ranteeseen, heh! Olihan se kieltämättä erikoinen tapa käyttää tuo jalokivikasa koppakuoriaisen muodostamiseen... Mutta jos korulippaasta (huoneesta?) löytyy jo kaikki muut muodot?

   Poista
 6. Aika vänskää :) saa ajatukset ranskanmaan puutarhoihin joissa silkkiset mekot kahisevat neitojen kirmaillessa kukka labyrinteissä. Silloin varmasti oikeasti joillakin ylhäisillä oli tuollaisia koruja yllään puutarha käppäilyillään.

  Jos sopii kysyä, niin montako lehteä saa sillä viidellä dollarilla ? Aikas halpaa kun vertaa kotimaan viherlehtiin..
  Mutta ehkä se kasvukausi vaikuttaa tähänkin asiaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No totta, aatelistolla varmaan timanttikäädyt kimmelsivät, kun puutarhoissa kesäpäiviä viettivät. Joutuivat varomaan, etteivät katso toisiaan aurinkoisessa paikassa, etteivät sokaistuisi, hah.

   Lehti ilmestyy kerran kuukaudessa, joulukuun numero taisi olla tupla, mutta siis noin 12 lehteä sillä summalla saa. Postikulut tulivat siihen vielä päälle, mutta mielelläänhän tällaisesta bling blingin ihailusta vähän kukkaroaan raottaa – oma elämä on näistä jutuista mel-ko kaukana :)

   Poista