26. tammikuuta 2015

Nuupahtaneiden jatkoaika

Tammi-helmikuu tuottaa nuupahtaneita tulppaaneja, jotka saisivat helposti jatkoaikaa jään sisällä. Kukat tai terälehdet vaan kakkuvuokaan tai muuhun astiaan, kylmää vettä päälle ja ulos pakkaseen jäätymään. Yön yli tulee valmista, jos on muutamakin aste miinuksen puolella.


Kukat kelluvat, joten halutessaan kakun voi pakastaa kahdessa erässä: ensin kukat jäädytetään paikalleen täyttämällä vuoka noin puoleenväliin (alle puolenvälin) ja seuraavana päivänä lisätään toinen vesiannos jäätymään taas yön yli. 

Tämä rengasvuoassa pakastettu rinkula on koemielessä tehty kahdessa erässä. Yhdellä kertaa jäädytettäessä kukan pintaa saattaa jäädä näkyviin, mutta oikein nätti tulee niinkin.


Tulppaaneja (ja muuta materiaalia) tulisi hyvää tahtia pakastettavaksi, mutta pakkaset eivät ole olleet kovin suotuisat tänä talvena tähän puuhaan. Jos pariksi päiväksi on luvattu miinusmerkkistä, niin äkkiä vaan astiat täyteen ja ulos. Ellei sitten aio leipoa ihan oikeasti :) 

12 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Luontoäiti leipoo kauniimpaa kuin Saarioisten äiti :P

   Poista
 2. Yes, nyt olis järkikäyttöä mun kakkuvuokille koska en todellakaan leivo. Nuo on tosi kauniita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehee, en minäkään leivo, turhan tuskaista puuhaa :)

   Poista
 3. Tosi nätti. Mäkin olen tosi innokas pakastaja. Tympäsee nuo jatkuvat plussakelit, kun heti sulaa kaikki. Onneksi on pakastin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä, pakastin on hyvä tähän(kin) tarkoitukseen :) Sitä voisikin tyhjentää syömällä, vapautuisi tilaa tärkeämpiin asioihin...

   Poista
 4. Ihana idea!
  Kokeilen kyllä seuraavan kerran tulppaanien kanssa, jos vain on pakkasta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kokeilu on – toivotaan, että pari päivää pakastaisi tässä nollakelien välissä :)

   Poista