24. helmikuuta 2011

Orkidean elonmerkit

Lahjaksi saamani perhosorkidea vietti kukkavanojen lakastumisen jälkeen pari kuukautta kellarissa viileässä ja valoisassa. Siellä se hengaili melkoisesti oman onnensa nojassa, paitsi että kerran kävin tönäisemässä sen nurin ja kerran taisin tarjota vettä. Täytin muoviruukun kaupasta ostetulla orkideamullalla (jota monet keskustelupalstoilla tuntuvat kavahtavan) ja toin sen takaisin eteläikkunalle muutama viikko sitten. Ymmärränkö oikein, jos oletan, että tuo lehtiruusukkeesta pilkistävä tupsu on uutta kasvua?


Luin jostain, että jos juurten päät ovat mukavan vihreät, kasvi on kunnossa. Niin on tämän yksilön melkein kaikkien juurten kohdalla, joten jään odottelemaan kasvuprosessin toivottavasti edessä olevaa seuraavaa vaihetta.

Koska kellarin "viherhuoneessa" eli entisessä hillokellarissa on taimikylvöksiä, olen pitänyt Viherpeukaloilta käytettynä ostamaani tehovaloa päällä nyt pari tuntia päivässä.


Sinertävät loisteputket ovat päällä lokakuusta kevääseen 8-12 tuntia päivässä. Tuo "mahtivalo" tuottaa huikean valon lisäksi myös reilusti lämpöä, joten sen käyttöä on säännösteltävä ja tarkkailtava.

Onneksi huoneessa ei ole ikkunoita. Ohikulkijat saattaisivat arvioida, että kyseessä on varmasti ns. laiton yrttitarha.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti