23. maaliskuuta 2011

Mykkä risiini

Höh, eivätkö ne aio nousta esiin ollenkaan, nimittäin risiinit, jotka multiin työnsin jo monta viikkoa sitten. Siemenet olivat viime vuonna hankittuja, mutta eivät kai ne niin äkkiä vanhene, jokainen niistä? Muistin myös liottaa niitä, eli siitäkään ei pitäisi kiikastaa. No, ei auta kuin odottaa edelleen.

Teetätin puoliskolla ikkunan eteen tällaisen hyllykön, kun kellarin viherhuoneessa on ruuhkaisaa.


Tuossa kohtaa kasvit saavat suoraa auringonpaistetta yhteensä noin kuusi tuntia päivässä, naapurin talo tulee hetkeksi keskipäivällä mollukan eteen. Ihan hyvin taimet näyttävät pärjäävän.

Hyllyssä kasvavat muun muassa mirabilikset, joista 9/10 on itänyt.


Ihmekukkien lisäksi hyllykössä on orvokkeja, muun muassa ne yksilöt, jotka vein perheenjäsenen huoneeseen ja unohdin sinne. Tänään havahduin, että voihyväntähen, en ole muistanut kastella niitä ollenkaan... olivat vielä hengissä, nippa nappa.

Hyllyssä on myös toinen chileistä, toinen heistä on kellarissa kasvivalon alla.


Tässä ikkunaneduskasvissa on enemmän lehtiä kuin kasvivaloyksilössä. Ehkä lämpötilakin vaikuttaa, huoneessa on ainakin viisi astetta lämpimämpää kuin kellarissa.

Basilikat ovat kasvattaneet ihan oikean näköisiä lehtiä.


Pieniä ne toki ovat, niin pieniä, että ostin kaupasta täysikasvuisen ruukkuyrtin. Siitä napsin äsken lehtiä munakkaaseen, ah, kuinka tuli kesäinen olo.

Ulkonakin saisi edistystä tapahtua hieman nopeammin. Eilisen vesisadepäivän jälkeen olisi voinut tulla vaikka +5 auringon kanssa. Eiköhän näitä kylmempiä kelejä ole ollut jo ihan tarpeeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti