31. maaliskuuta 2011

Joka väri on oikea

Joinain keväinä olen ajatellut keskittyä vain tiettyihin väreihin. Laittaa kesäkukkaruukkuihin vain yhtä tai kahta sävyä, ja that's it. Yhtenäkään vuonna en ole onnistunut. Värit vain kerrassaan ovat niin ihania.

Sama pätee pihalle vuosien saatossa istutetuissa tulppaaneissa. Niissä ei ole mitään yhteneväistä värimaailmaa, vaan kirjoa löytyy laidasta laitaan.


Tämä vihreäraidallinen valkoinen on suosikkini, siitä löytyy oikein ylöskirjatut tiedotkin: Tulipa viridiflora 'Spring Green'. Istutusvuosi näkyy olevan 2007, ja kuva on vuodelta 2009. Vielä viime keväänä jaksoivat kukkia hyvin, mutta ehkä pitäisi alkaa lannoittamaan tarkemmin, niin saisi niille enemmän vuosia.


Tässä samaa lajiketta.


Tässä vaaleanpunaista Tulipa viridiflora 'Groenlandia'. Etualan liila mollukka on ukonlaukka (Allium aflatunense 'Purple Sensation').


Nämä yksilöt ovat kuin lasillinen viiniä, hienostuneessa lasissa.


Omppupuun juurella kasvaa muutama sitkeä, reipas ja raikas perustulppaani.


Ja tällainen kerrottu versio, joita nousee vain tämä yksi kappale. 


Tätä tummaakin taitaa olla vain muutama yksilö, mikä lie niiden sipulit talvisin vie.  


Illan hämärässä vitivalkoiset tulppaanit pääsevät hienosti oikeuksiinsa. 


Ja joskus vain hippunen väriä riittää tehokeinoksi.

En muista, istutinko viime syksynä maahan yhtään tulppaania. Tässä vaiheessa vuotta toivoo, että olisi ollut tosi ahkera siinä puuhassa. Että toukokuussa olisi odotettavissa kunnon värimyrsky. Ihan missä tahansa sävyissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti