29. maaliskuuta 2011

Samettikukan vispiläsiemenet

Viime kesäinen ihastus, samettikukka, ilahduttaa tänäkin kesänä - jos vain lähtee kasvuun, siis. Kylvin 18 siementä, jotka olivatkin vallan viehkoja siemeniksi. Kuin pieniä rumpuvispilöitä.


Hehän ovat kuin kaksi marjaa:Viime vuonna kasvatin kääpiösamettikukka Tagetes tenufolia 'Tangerine Gemiä', tänä vuonna tulossa on ryhmäsamettikukkaa, Tagetes patula '(French) Safari Mixed'. Hassua kyllä, ryhmis on siemenpussin tietojen mukaan viisi senttiä matalampi kuin kääpiösamettikukka, vaikka äkkiseltään voisi kuvitella sen olevan juuri toisin päin. Kääpiöys näkyy sitten ilmeisesti kukinnoissa...?

Samettikukka houkuttelee pörriäisiä, se on mahtava bonus helppohoitoisuuden ja näyttävyyden päälle.


En osannut päättää väriä, joten valitsin tällaisen monivärisekoituksen. Taidankin mennä kylvämään vielä toiset 18 vispiläsiementä. "The more the merrier", tuumaisi britti. 

4 kommenttia:

 1. Heippa,
  ja lykkyä samettikukkaviljelmille!

  Oletko sattunut silmäilemään Yleltä Puutarhaetsivät-sarjaa (Rosemary & Thyme), se on viehättävine puutarhoineen melko mehevä brittisarja.

  VastaaPoista
 2. Hei Lea,

  kiitos, toivotaan, että vispilät vihertävät kohta.

  En ole koskaan osunut telkkarin kohdalle tuon sarjan aikaan, mutta tänään ajattelin katsoa. On se kieltämättä aika houkutteleva yhdistelmä, brittipuutarhailu ja rikosten selvittely... ja vain britit voivat keksiä tuollaisen ohjelmasarjan?

  VastaaPoista
 3. Täysin totta! Itse laitoin myös samettikukkia ja hieman epäilyttävältä näytti siementen muoto verrattuna 'perinteiseen'! mutta ainakin meillä iti :)

  VastaaPoista
 4. Hei Iiris,

  meilläkin näkyvät jo itäneen, olivatpa nopeita!

  Tänään tuli ensimmäinen kotimainen puutarhaohjelma, Ihana piha MTV3:lta. Tai ainaki se oli ensimmäinen, jonka bongasin. Ohjelma oli ihan kiva, mutta kaipailen ruutuun niin ikään brittiläistä Alan Titchmarshia. Häntä jaksaisi katsoa ja kuunnella vaikka uusintojen uusintoina :)

  VastaaPoista