16. maaliskuuta 2011

8-0 orvokeille

Nyt taisi lähteä rukkasesta. Tammikuussa kylvetyt orvokit itivät mukavasti, ja olen koulinut niitä pitkin matkaa omiin ruukkuihinsa, hieman eri vauhtia kun ovat kasvaneet sen kokoisiksi. Tänään tein viimeiset koulinnat, ja heitin toistakymmentä pikkutainta poiskin. Oli pakko. Orvokkipotteja on 80.

Huhhuh, sanon vaan. En ole aikaisemmin laskenut taimia, kun kasvihuoneeseen (siis kasvivaloilla ryyditettyyn kellarikomeroon) on purkkeja mahtunut, mutta aloin tänään ihmetellä asiaa, kun laitoin tomaatin siemeniä multiin. Että itsestäänkö nämä ovat lisääntyneet?


Suurimmat ovat tätä kokoa.


Pienimmät puolestaan tätä kokoluokkaa.

Noh, näillä mennään, niin kuin sanonta kuuluu. Täytyy siirtää potteja ikkunoiden eteen, voihan sitä sitten esimerkiksi syödä seisaaltaan :o

Yritin viisastua myös viime vuotisesta "vahingosta", nimittäin 18:sta tomaatin taimesta, joita sitten sain hoivata koko kuuman kesän ja joiden satoa sai syödä tosissaan. Kylvin tänään Tumbling Tom Rediä, ja kas, systeemiin mahtui juuri tuo 18 siementä. Toivon ja en toivo, että kaikki eivät itäisi.


Tällä hetkellä tuo "tosissaan syöminen" sadon hyödyntämiseksi ei kyllä tunnu yhtään harmilliselta asialta. Saisipa vain omia tomaatteja vatsansa täyteen grilliaterialla kuuman kesäpäivän päätteeksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti