13. maaliskuuta 2011

Kevyttä viherrystä

Tähän asti kylvetyt siemennökset vihertävät ihan mukavasti. Chileistä kaksi iti, molemmat kasvattavat kolmatta, neljättä lehteään.


Ikkunan edessä idätetyt basilikat virittelevät ekan varsinaisen lehtiparin kasvatusta, sirkkalehdet sen sijaan alkavat olla jo maksimikokoiset, luulen.


Hieman epätarkka kuva, sorry! Mutta toivottavasti tuo pikkupikku kasvu erottuu tuosta keskellä?

Orvokkeja olen koulinut jo muutaman kerran omiin potteihinsa, kun ovat kasvaneet hiukan eri tahtia. Ne ovat keskimäärin tämän kokoisia:


Tämä on ensimmäinen kerta, kun kasvatan orvokkeja siemenistä, mutta oletan, että näistä tulee kelpo kasveja? Ulosistutus on toivon mukaan vajaan kahden kuukauden päästä. Ehkä jo vappuna?

2 kommenttia:

  1. Ompa teillä kevät jo pitkällä!

    VastaaPoista
  2. Kevättä on tosiaan pitänyt kiriä ihan pelkän oman selviytymisen takia, en todellakaan tykkää talvesta :( Se pimeys siinä puristaa, ei kylmyys eikä lumi, vain se loputon pimeys. Siksi säädän erinäisten kasvivalojen ja lämmityslaitteiden kanssa kellarissa, että saan esimakua keväästä... uskoa siihen, että valoisa aika on tulossa.

    Täytyy vaan toivoa, että kevät edistyy ulkosallakin suht' ripeästi, että kasvit pääsevät ajoissa ulos, luonnollisiin olosuhteisiin.

    VastaaPoista