9. toukokuuta 2011

Punajuuripruuvi

Jääkaapista löytyi kolme punajuurta, jotka olivat tylsistyksissään alkaneet itämään. Olen kuullut, että punajuuren komean värisiä lehdet ovat hauska lisä salaattiin, joten työnsin kyllästyneet naatit yrttipenkin pohjille.


Jos he intoutuvat siellä kasvamaan, niin hyvä. Jos eivät, niin ei se mitään. Kasvien kanssa mukavaa on se, että jos kokeilu ei onnistu, ei tule suuria tappioita eikä mikään estä yrittämästä uudelleen. Ja jos sattuu onnistumaan, niin olo kuin ylpeällä äidillä.

Punajuuri (Beta vulgaris var. conditiva) on muuten Kasvikset.fi:n mukaan oikealta nimeltään punajuurikas. Aina oppii jotain uusvanhaa.

1 kommentti:

  1. Tätä liipaten: Ostin viime vuonna innoissani Kasvit kasvamaan - Hedelmä- ja vihanneshyllyn ihmeitä ruukkupuutarhurille -nimisen kirjan, mutten vielä ole ryhtynyt kokeilemaan (mitä sanoinkaan siitä akateemisesta lähestymistavasta :D). Tämä "innostava, kokeileva opus antaa vinkit yli 60 kasviksen kasvattamiseen je tempaa koko perheen mukaan!" Saas nähdä :) Ideana siis, ettei minkään kasvisten siemeniä tms, heitetä roskiin, vaan kasvatetaan niistä huonekasveja. Ajatus ainakin kuulostaa kivalta.

    VastaaPoista