29. elokuuta 2011

Pihlajanmarjoja pakastimeen

Keräsin lähistön pihlajista muutamia marjaterttuja talteen tulevaa talvea ajatellen.


Kahlasin nimittäin vanhat puutarhalehdet läpi, ja löysin kivan kokeiltavan jääkranssin reseptin.

Omapiha 6/2008

Ideana on laittaa kaikenlaista materiaalia kakkuvuoan pohjalle, kaataa päälle kylmää vettä ja jäädyttää ulkona pakkasten aikaan. Valmiin kranssin voi ripustaa esim. puun oksalle tai ulko-oveen, jossa se ilahduttaa plussakeleihin asti. Tai siihen asti, että linnut ovat nokkineet marjat esille ja syöneet kranssin reikäjuuston muotoon...?

Samalla keruureissulla nappailin mukaan toisia oransseja marjoja, ruusunkiulukoita. Liittelin niitä wanhaan pajukranssiin, jossa oli jo pieniä lasihelmiä. Pyörittelin sydämen ympärille hiukan sinistä narua korostamaan kiulukoiden oranssia väriä.


Siinä se nyt tervehtii kotiintulijoita ainakin hetken aikaa. Saa nähdä, syökö joku ruusunmarjat vai tippuvatko ne kuivuuttaan. Oli kyllä kivaa pikku näpertelyä, vaikkei tuotoksella kovin merkittäviä designpokaaleja kannattaisi lähteä tavoittelemaan :)

Collected some rowanberries and put them into freezer. When the hard frosts come I'm going to put berries into cake tin, pour some cold water in and let freeze outside. When ice wreath is ready it will be put hanging in the branch of an apple tree.
Also picked some rosehips and attached them on a willow wreath with steel wire. It's not exactly a piece of art but it was a fun thing to do :)

5 kommenttia:

 1. Kiitos muistutuksesta, että niitä tosiaan voi vaikka pakastaa.
  Tykkään vanhoista puutarhalehdistä. Mulla on niitä pari sängynaluslaatikollista.Niistä löytyy aina jotain ajankohtasta, mitä ei välttämättä ennen ole hoksannutkaan, kun ei ole ollut "kehityksen siinä vaiheessa".

  VastaaPoista
 2. Totta, niistä löytää joka vuosi jotain "uutta", mitä ei aikaisemmilla lukukerroilla ollut bongannut - juuri tuosta kehitysasteesta johtuen, heh.

  Mulla oli mökillä lehtiä 90-luvulta, mutta heitin ne mökkiä myydessäni pois. Nyt mietin, että miksi, olisihan niitä ollut tosi kiva selailla syysiltaisin. Ja tuohon aikaan lehtien pääosassa oli asia, eikä kiemurainen fontti ;)

  VastaaPoista
 3. Ihania ideoita! Miten kiva tuollainen värikäs muisto kesästä onkaan valkoisen (toivottavasti) talven keskellä! =)

  VastaaPoista
 4. Sieltä mun sängynalta, hih, löytyy tosiaan noita 90-luvun lehtiä, Kotipuutarhaa. Siellä on paljon enemmän asiaa kasvimaan teosta kuin nykypäivän lehdistä. Kuvia vähemmän, tekstiä enemmän. Ei niitä passaa pois heittää. Ne on isäni vanhoja ja harmittelen, kun velimies oli omansa vieny pois :(.Ajatteli kai ettei niitä kukaan tarvi.

  VastaaPoista
 5. Samaa mietin, Terhi, että toivottavasti tällainen jääkranssi toisi ihanan loppukesän mieleen silloin keskellä pakkasia...!

  Multasormi, nuo vanhat lehdet on tosiaan enemmän aarteita kuin nämä uudemmat, joissa tuntuu olevan jotenkin vähemmän Itse Asiaa. Onneksi sait säilytettyä edes osan lehdistä, minä pölkkypää heitin kaikki omani pois :)

  VastaaPoista