26. elokuuta 2011

Pinkki pysyi pinkkinä

Pensaskrassi Tropaeolum majus 'Jewel Cherry Rose' on pysynyt kuin pysynytkin kirsikanpunaisena, vaikka kuukausi sitten näytti, että kukinto saattaakin muuntua kasvien ikääntyessä oranssiksi.

Väri on ollut yhtä versoa lukuunottamatta tosiaan se luvattu "hot pink".


Yhden ruukun yksi taimi alkoi pukata oranssia kukkaa, ja oranssina sen taimen kukat ovat siitä lähtien pysyneet.


Ihan niin kuin hiusvärin alta paljastunut oma väri, paitsi että tätä väriä tuntuisi tyhmältä alkaa peittämään, niin hehkuva se on.

Toisaalta perusvärisekoituksesta on tullut pelkkää oranssia krassia.


Samaan aikaan, samassa paikassa kuvatuissa kukissa on selvästi värieroa. Tämä alempi oranssi on oranssimpi kuin tuo kirsikanpunaisesta oranssiksi muuttuneen oranssi.

Jotenkin tuntuu, että osa krassinkukista vaan haluaa olla erilaisia nuoria. Että vaikka koko suku olisi porkkanapäitä, niin minä kasvatan itselleni tahdon voimalla eri värisen tukan.


Vaikka tällaisen punaisenpunaisen. Ja mikä ettei, onhan se tässä porukassa jopa pinkkiäkin intensiivisempi.

Krassit ovat jaksaneet kukkia uutterasti, kun kuivuneet kukat on nyppinyt pois. Ja ötökätkin ovat lähteneet muualle, joten nyt on silkan nautiskelun aika, ennen kuin auringon katoaminen ja pakkasten saapuminen nämä ilopilkut tältä vuodelta hiivuttavat.

Huomiseksi on luvattu +25 ja kirkas taivas, siitä nautitaan nyt täysin palkein!

3 kommenttia:

 1. Krassit on kivoja ja helppoja kesäkukkia. Kerääthän siemenet talteen? Ne kun kuivaa, niin voi kylvää seuraavana kesänä uudestaan, tosin värit ei ole taattuja, kun on pölyttyeet sekaisin.
  Ei ole edes merkitystä krasseissa, esikasvattaako vai laittaako suoraan vaikkapa ruukkuun. Esikasvatetut on vain honteloita, kesäkuun alussa kylvetyt ottaa äkkiä kiinni esikasvatetut.
  Iloista loppukesän viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Krassit ovat tosiaan oikeita väripilkkuja intensiivisine kukan väreineen.
  Toisaalta kermanvalkea krassikin on upea : )
  Ihanaa kesäistä viikonloppua !

  VastaaPoista
 3. Multasormi, olen keräillyt siemeniä talteen, siementenkeruu ei voi mennä enää helpommaksi kuin se krassien kohdalla on. Tosin tuo väreillä kikkailu tuntuu joinain keväinä tosi tärkeältä, niin että pitää saada just jotain tietyn väristä kukkaa ja ostaa sitten siemeniä kaupasta.

  Ja tosiaan, nopeasti ne kasvavat suoraan ulos kylvettyinäkin. Ihana kasvi.

  Sari, kermanvalkeaa krassia en ole vielä kokeillutkaan, siitä saisi kyllä mukavan lisän esim. vihreäsävyisiin istutuksiin. Voi, tulisi jo kevät...!

  Kaunista viikonloppua!

  VastaaPoista