4. elokuuta 2011

Pyöreän sadon korjuuta

Melko mahtipontinen otsikko muutamasta tomaatista ja karhunvadelmasta, heh. Mutta onhan se faktaa, että ainakin lähes pyöreitä nuo molemmat marjat ovat. Wikipedia muistuttaa, että tomaatin hedelmä tosiaan on kasvitieteellisesti ajateltuna marja.


Nämä ovat ensimmäiset maistiaiset kaikkiaan noin kymmenestä taimesta. Tuntuu, että jotenkin hitaasti tomaatit ('Tumbling Tom') ovat tänä vuonna kehittyneet – täsmälleen samassa kasvupaikassa, samantyyppisenä hellekesänä ja samankaltaisella esikasvatustavalla kuin viime vuonna. Mutta onneksi on blogi, josta voi tarkastaa: 8. elokuuta 2010 kirjoitin, että "Tomaatit ovat vihdoin alkaneet punertua. Ensimmäiset maistiaiset 'Tiny Timiä' on saatu jo jokin aika sitten, ja nyt ovat kypsyilleet myös isompikokoiset 'Majat'".

Eli muistiinsa ei pidä liiemmin luottaa :) Noh, nyt tosiaan punertumassa on ihan hyvin raakileita, eli jos vaan säät pysyvät maltillisina, niin kyllä sieltä vielä salaattiaineksia saadaan.

Karhunvadelmia tulee kyllä varman muistitiedon mukaan selvästi enemmän kuin viime vuonna. 


Siellä ne olivat 'Sonjat' kypsyneet melkeinpä salaa isojen lehtien suojassa, yli silmänkorkeudessa keikkuen. Vielä jäi kypsyviäkin, toivottavasti linnut eivät tee niiden kanssa samoin kuin mustaherukoiden, eli syö ja kaki. 

On siis muistettava tarkastaa vattupuskan (joka suuntaan erittäin piikikkäänä rönsyävän) tola joka päivä. Kas, pyöreä marja maistuu paljon paremmalta kuin kerran syödyn läjän kuuraaminen ;D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti