30. marraskuuta 2012

Ota väriä!

Lunta tupruaa ja maisema valkaistuu, tarvitaan värivoimaa. Ota sitä tästä, ole hyvä. (Kuvat viime keväisestä Floriade-näyttelystä Hollannista.)

Ota siemenseinän kirjoa


ota sipuliin sointuva kassi


ryhtirivien sävyjä


kevätpäivän lukuisia lukseja


kiinalainen kattolyhty


korillinen kukkivia


vanhan mantereen klassisuutta


Etelä-Amerikan rohkeutta


Välimeren vahvuutta


ota seinällinen maljakoita


muutama reipas kukkavaasi


ota aurinkosydäminen bellis


ja laventeli liilankikervä


ota puntti, pari kainaloon


ja istahda punaiseen oloon.


Jos vielä värejä kaipaat, niin katso sateenkaariruusua.


Ruusun värjäystekniikan on kehittänyt hollantilainen Peter van de Werken. Ruusu imee vedestä siihen lisättyjä luontaisia mineraaleja, jotka saavat terälehdet innostumaan koko spektrin värikirjoon. 

Kuva: www.rainbowedroses.com

Sateenkaariruusu on kuulemma suosittu mm. Brasiliassa ja Japanissa. Täytyy kyllä sanoa, että jos nyt saisin kimpullisen tällaisia, niin tuijottaisin tiukasti tunnin päivässä. Sen verran on alkanut tuo maiseman valkoisuus nyt jo aiheuttaa värianemiaa.

Lempeää viikonloppua, taas ollaan yksi päivä lähempänä valoa.

16 kommenttia:

 1. Kiitos tästä! Oli varsin pirteää ja ilahduttavaa katseltavaa :) Ja ottaisin näistä kyllä ihan mitä tahansa, mieluiten ehkä maljakkoseinän tai kukkivan korin.

  Lempeää ja mukavaa viikonloppua sinnekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kiitos itsellesi ilahduttavasta kommentista :) Maljakkoseinä olisi kyllä mainio, siihen voisi kesäisin kerätä puutarhasta antia oikein tuplakomistamaan kokonaisuutta, heh.

   Poista
 2. Ihana värien ilotulitus :) Kiitos siitä!

  On niin mukava kastella näitä sinun Floriade-kuvia. Samat paikat mutta niin eri näköistä nyt kuin silloin syksyllä kun itse kävin siellä.

  Koitan laittaa pikapuoliin omaan blogiini kuvia joistakin samoista paikoista syystunnelmassa. Ehkä alkuviikosta ennättäisin niitä penkomaan..

  Mukavaa ja rentouttavaa viikonloppua maiseman haaleudesta huolimatta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, laita ihmeessä syystunnelmakuvia Floriadesta! Tosi kiva, että kävit siellä, on hirmu kiinnostavaa nähdä samoja paikkoja ja tiloja pitkän kasvukauden lopussa. Huhtikuun alussahan ulkona ei ollut vauhdissa oikeastaan muuta kuin sipulikukkia, orvokkeja ja kukkivia hedelmäpuita. Niin ja nurmikkoa ja joitain heiniä, muistaakseni.

   Poista
 3. Justiinsa tätä kaipasin, kiitos eloni värittämisestä! Laventeli pinkissä purkissa tässä keittiönpöydällä tekisi terää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi :) Kyllä tarhuri tietää, mikä toista tarhuria ilahduttaa... ne sinun parvekekuvasi olivat kyllä ihan OOH-osastoa! Kyllä taas jaksaa kevättä odotella, vaikka kuinka.

   Poista
 4. Tämä on kyllä piristävää väriloistoa tämän päiväisen lumimyräkäm jälkeen. Ruusu on aika erikoinen, luulin ensin tuota alimmaista kuvaa käsittelyllä tehdyksi, mutta oikea se varmaan on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että värihoito tehosi sinullekin, itselläni oli kyllä niin kalpeanvalju olo sitä myräkkää katsellessa.

   Ruusu on tosiaan melko erikoinen, en nähnyt sitä livenä tuolla näyttelyssä, mutta kovasti väittävät sellaisen olevan olemassa...

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Niinpä, ei elä ihminen valkoisesta ja mustasta. Ainakaan puutarhuri-ihminen :)

   Poista
 6. Kiitos väriterapiasta. Tuli tarpeeseen ja auttoi. Heti tuli kepeämpi olo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Niin tuli itsellekin toiveikas olo, kun kuvia pläräsin. Usko elää kuva-albumissa näinä nietosten aikoina...

   Poista
 7. Ravitseva värikylpy, kuin c-vitamiinia silmäin kautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, just niin! Jos kerran kirkasvaloa voi työntää korvista aivoihin, niin miksei vitamiinia silmistä koko elimistöön ;)

   Poista