12. heinäkuuta 2010

Valoa koivujen tyvellä

Muutama vuosi sitten piharemontin aikaan etupihan pimeys askarrutti. Maa oli ns. tannerta, tiukkaan painunutta savea, jossa kasvoi siellä täällä ratamoa ja harvaa heinää. Päädyimme laatoittamaan alueen liuskekivillä ja Bendersin vanhahtavilla betonikivillä. Kolmen koivun juurelle laitoimme vaaleita kiviä, jotka ikään kuin valaisevat puiden runkoa. Liuskekivet ja pikkukivet hankittiin Nyx Oy:stä.

Viikonloppuna teimme pienen kiviurakan eli nostimme kivet pois ja puhdistimme "ympyrät" vuosien mittaan kertyneestä muhjosta (lehdistä, siemenistä yms.). Nyt valaisee taas kirkkaasti.


Tässä toinen sisääntulon viereinen mylpyrä. Sateella kivet muuttuvat elävämmiksi, sinisen, valkoisen ja harmaan sävyihin.Tämän vieressä on koivu, joka sai juurelleen pienempiä, keltaisen sävyisiä kiviä.


Jos jotain uskaltaa suositella, niin pihalla pienten ja ongelmallisten aluiden kivetystä. Alue on heti keväällä lumien sulettua valmis käyttöön ja pysyy kauniina koko kasvukauden. Ja jos kasveja haluaa, niitä voi tuoda paikalle ruukuissa mielin määrin.

Ja jos ruukkukasvit röpsähtävät, ne voi kiikuttaa pois maisemaa pilaamasta :)

2 kommenttia:

  1. Hieno, siisti vaikutelma tulee kivetyksestä ja noista pienistä kivistä koivun juurella. Kaunista on!

    VastaaPoista
  2. Kiitos!! Vähän mietitytti, että voiko tällaisia ratkaisuja tehdä vanhan talon pihalle, että tuleeko tyylirikkoja... mutta museossa en halua asua, vaan omanäköisessä kodissa, joten sitä kohti sitten vaan :)

    VastaaPoista