15. heinäkuuta 2011

485:n odotuspäivän palkinto

Toissakeväänä kylvetyt punahatut ovat alkaneet vihdoin availla kukkiaan. Valkoinen Echinacea purpurea 'White Swan' on nimensä mukaisesti ihan blondi.


Toinen lajike on  E. x hybrida 'Paradiso', josta Impecta Handelsin siemenpussi kertoi, että se on "hybridkomplex med oväntade färgkombinationer från vitt, gult och rosa till neonröda nyanser".

Ja mitä on todellisuus? Se on jotakuinkin vaaleanpunainen.Tämä alempi on vasta avautumassa paremmin, joten ihan tarkkaa kuvaa siitä ei vielä saa. Eikä tällä kameralla (Canon G5, noin vuodelta 2004) enää taida saada ihan parhaita kuvia, tuo vasen alareuna tuntuu olevan epätarkka vähän joka otoksessa... noh, se on sitten alettava miettiä uuden hankintaa, sillä puutarhan kuvailu on tosi mukavaa ja hyvillä välineillä varmasti vielä kivempaa.

Sävyjä luvattiin siis valkoista, keltaista ja roosaa, jopa neonpunaisin nyanssein. Hmm. Muutama kasvi näyttää kyllä kukkivan vaaleampana, kuin nuo ylläolevat enemmistön edustajat.


Tämäkin on melko vauva vielä, joten viikon päästä olen viisaampi tässä väriasiassa. Tällaista allaolevaa kuvaa siemenmyyjä tarjoaa, mutta kai tuo värinkehitys voi olla kiinni mm. maaperästä ja valo-olosuhteista? Tosin siitä ei ollut missään mainintaa, tosin-tosin sellaisia asioita ei mielellään tietysti mainitakaan... heh.

Kuva: www.impecta.se

Onneksi kukkia on tulossa runsaahkosti, eikä kukinta ole kuin vasta pääsemässä vauhtiin tulevan viikon aikana, sillä joudun jättämään nämä kauan ja hartaasti odottamani perhosmagneetit lomareissun ajaksi. 


Toisaalta matkalle lähtö ei tee ollenkaan tiukkaa. Kyllä ihmisen on hyvä aika ajoin nähdä muutakin kuin terälehtiä ja rikkaruohoja.
Mukavaa keskikesäistä viikkoa kaikille!

Echinaceas sown in March 2010 are flowering for the first time. Echinacea purpurea 'White Swan' have pure white petals as promised but E. x hybrida 'Paradiso' haven't yet shown her "unexpected colour combinations from white, yellow and rose to neon red nuances".

Well, I won't be in the garden next week, maybe they'll develop all these neon colours while I'm away ;) But it's ok if they don't. The main thing is that Coneflowers allure butterflies, in all colours.

5 kommenttia:

 1. Upeita, varsinkin tuo White Swan. Kestääkö kukintaan aina tosiaan puolitoista vuotta? ...Mitenköhän itse muistaisin asian ensi keväänä? Sitten saisi noita ihastella v. 2013 kesällä :-)

  VastaaPoista
 2. Minäkin kylvin punahattua keväällä, suoraan maahan. Se oli muistaakseni lähellä punahatun perusmuotoa... näin lyhyt muisti minulla näköjään on ; )
  Mielenkiintoista nähdä millaisia kukkia niistä tulee.
  Nuo siemenpussien kuvat on tehty myyviksi, eli todellisuus on välillä vähän toisenlainen ; )

  VastaaPoista
 3. Iiris, tuona ekana vuonna näistä ehti aueta yksi kukka, mutta voihan olla, että esim. aurinkoisemmassa paikassa ne ehtisivät kukkia runsaammin jo kylvövuonna? Ei kun kokeilemaan :)

  Sari, kiva kuulla, että suorakylvökin onnistuu hyvin. Täytyykin ensi keväänä perustaa pari penkkiä taimikasvatuspuuhiin, jotenkin ne perennapenkit tulee tupattua heti alkuun jo ihan täyteen... ja tosiaan, todellisuus on mainoskuvaa ihmeellisempi ;)

  VastaaPoista
 4. Mullakin olis ensi kesänä luvassa tuota valkoista joutsenta jos nyt selviävät kukkimaan asti. Viime kesänä kasvattivat vain vihreää, vaan niinhän niiden kait kuuluukin, samaan tapaan kuin vaikka sormustinkukat. Kyllä irtautuminen koti ympyröistä piristää aina, oikein odottaa lopulta kotiin pääsyä ja kiertää heti kasvit tarkastaen mahdolliset vauriot:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiva kuulla, että olet kasvattanut samaa hattua! Kyllä ne tänä kesänä alkavat kukkia, kun ovat ensin yhden vuoden kasvaneet "aikuisiksi".

   Joo, ei ehdi laukkua käsistään kunnolla laskea, kun pitää reissusta tultua lähteä pihakierrokselle :) Ah, tule jo, kesä!

   Poista