4. heinäkuuta 2011

Mökkimessut: Kaunista suomipuuta

Asiat, joiden keskellä elää, muuttuvat helposti itsestäänselvyyksiksi. Näin käy pienten asioiden kohdalla ja usein isompienkin, kuten ihmissuhteiden. Kesä on hyvää aikaa laittaa palikat järjestykseen ja miettiä asioiden arvojärjestys, puntaroida, mistä voi oikeasti olla kiitollinen.

Noh, tästä pitäisi nyt keksiä näppärä aasinsilta puutarhailuun... ja se on se, että me suomalaiset olemme taitaneet jossain määrin turtua puuhun, siis puun käyttöön rakennusmateriaalina. Loma-asuntomessuilla havahduin siihen, että puu on tosiaankin ihana materiaali, talossa ja puutarhassa. Katsokaa nyt näitäkin portaita, miten hienosta liitoksesta askelmat viukamaisesti levittyvät!


Aikaisemmassa postauksessa kirjoitin mökkimessujen terassihavainnoista. Ja jos tontilla on rantaa, niin puita pitkin – ja puiden lomasta – veteenkin kuljetaan.


Tämä laituri on mukavan eleetön, sopii maisemaan komeasti. On tietysti kiva, jos laiturilla on kalusteita kuin olohuoneessa, mutta jos ajattelee kokonaisuutta, niin kyllä tämä on kaikkien muidenkin samassa ympäristössä liikkuvien silmälle varsin miellyttävä näkymä. Tuo järvi (kuvassa Pyhäjärvi Mäntyharjulla) on itsessään iso nautinto, ja kun se on vain muutaman kuukauden vuodessa jäätön, niin sitä ihmettä kyllä istuisin katsomassa pitkin päivää. Ilman muuta viihdykettä.

Suomalainen koivun runko on tässä taipunut pergolaksi:


Kuva on rakennelman takapuolelta, mutta toivottavasti siitä saa selvän ideasta. Tuollainen olisi komea tausta moninaisille kesän juhlallisuuksille; ristiäisiin/ nimenantotilaisuuksiin, päivänsankarin juhlapöydän ympärille, miksei vaikka hääalttariksi.

Ja miten komea onkaan katajanippu:


En ole koskaan katsonut katajaa tästä vinkkelistä, että sehän on varsin huikea koristekasvi! Tuossa jos jossain on suomalaisuuden ydin. Katajainen kansa ja sen luonnon pelkistetty kauneus.

This posting is just a pure tribute to Finnish wood. Can't think of another material which is as ecological, natural, sustainable and beautiful as wood. Luckily I don't have to find a substitute. I live amongst enourmous, great, handsome forests. Lucky me :)

2 kommenttia:

  1. On muuten komiat portaat! Kelpais mullekin. Mutta minusta tuo koivu-pergola on aika rujon näköinen. En tykkää.

    VastaaPoista
  2. Heh, joo, onhan se aika rujo, ja voisihan sitä kutsua myös vaikka "työstämättömäksi". Yhden kesän tuo varmaan vain kestää, kun on ihan käsittelemätöntä ja kuorimatonta puunrunkoa. Mutta omalla tavallaan tuo on musta ihan hauska.

    Portaat ovat tyylikkäät, en ole tuollaista liitosta aikaisemmin nähnyt. Taitavaa puuseppäilyä!

    VastaaPoista