8. heinäkuuta 2011

Eduskuntatalon kesäkukintaa

Osuin eduskuntatalolle maakuntamatkalla juuri silloin, kuin kevätkukkijat oli viety pois (20. kesäkuuta) eikä kesäkukkia oltu vielä istutettu. Uusi visiitti viikko sitten toi parempaa tulosta, yksivuotiset oli aseteltu paikoilleen.


En tajunnut kirjoittaa muistiin, mitä kasveja tuosta tunnistin, mutta ainakin valkoista daaliaa ja markettaa sekä liilaa heliotrooppia siinä oli. Hesarin juttu parin vuoden takaa (17.6.2009) kertoo, että "Eduskuntatalolle laitetaan iso kukkakenttä, yhteensä 1915 kukkaa. Kukkien lajivalikoima muuttuu (kevään kukista) täysin: pari lajiketta daaliaa, paria salvialajia, begoniaa, sinitähtöstä, leijonankitaa, hopeakäpälää ja hopealankaa, yhtä palsamilajiketta ja markettaa eli pensaspäivänkakkaraa. Väriteema pysyy edelleen sinivalkoisena." 

Tässä listassa on varmasti samoja kukkia kuin tämänkin vuoden istutuksessa, mutta ainakin osa on vaihtunut, kuten tuo heliotrooppikin todistaa. Ja "ehdottamani" päivänkakkara on mukana, mutta ei tarvitse olla varsinainen nero veikatakseen siinä kohtaa oikein: jos väriteema on sinivalkoinen, marketta on melko varmasti mukana. Tosin tämän valtiollisen kukkameren väritys ei joka vuosi ole sinivalkoinen, eli jos kyse olisi lotosta, olisin voittanut 5 plus varanumeron, heh.


Siinä sitä on kukkapenkkiä useampi metri. Kasvit ovat varmaan kuvanottohetkestä rehevöityneet paljonkin, vettä ja ravinteita niille varmasti tarjotaan säännöllisesti (Helsingin kaupunki hoitaa). Ehkä penkkien reunaan olisi voinut laittaa vielä jotain muhkealehtistä rajaajaa, joka olisi erottanut ne vielä selvemmin nurmikosta...? Jotain syvänvihreää?

Toivottavasti öiset ohikulkijat malttavat jättää istutukset rauhaan, on näkymästä iso ilo muillekin kuin eduskuntatalon väelle. Tiedä, vaikka joku innostuisi kasviharrastuksesta tätä kautta...

The borders in front of Finnish Parliament House in Helsinki. White and blue, of course: heliotropes, dahlias, marquerite daisies, among many others. Come and see for yourselves – nearly 2 000 flowers in parliamentary order.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti