4. heinäkuuta 2011

Mökkimessut: Terassi on pop

Loma-asuntomessuilta jäi tunnelma, että mökkeihin rakennetaan nyt paljon terassipinta-alaa. Tuo sana "mökki" on kyllä vähän niukka kuvaamaan noita ihania huviloita ja kakkosasuntoja, jotka varmaan ovat usein upeampia kuin moni ykköskoti... upeutta lisää tietenkin ympäristö, joka on voitu valita maisemaa painottaen, eikä pohtien kulkuyhteyksiä työpaikalle, päiväkotiin, kouluun ja kauppaan.

Mutta siis terasseja näkyi paljon ja isoina pintoina. Ne jatkoivat tyylillisesti sisätilojen linjaa mm. kalustuksen osalta. Mukavaahan esimerkiksi tällä terassilla olisi aamuista maitokahvia siemailla:


Tuota riippuvaa tuolia näkyi muuallakin hiukan erilaisena versiona:


Eilisessä postauksessa ihailin Lokki-huvilaa, jossa myös oli näyttävästi terassipinta-alaa ja terasseilta laveita portaita melkein joka suuntaan. Tämän toisen huvilan sivuterassi antaa hyvää kuvaa siitä, mien paljon puulattiaa mökkien ympärille nykyisin rakennetaan:


Onhan tuo paljaalle varpaalle huomattavan miellyttävää :)

Terassien kalustus tuntui olevan suoraa jatketta esimerkiksi olohuoneeseen, eli sohvaryhmiä upottavine valkoisine tyynyineen. Raikkaan näköistä! Praktikkona sitä miettii, että mitenhän valkoisia nuo kankaat olisivat omassa käytössä loppukesästä... mutta pesukone ne sitten varmaan hoitaisi.

Erilaista terassikalustusta edustivat nämä Hämeen Puuverkon kohteiden, Hetan ja Akustin, pihatuotteet. Nämä puhuttelivat mua kyllä kovasti:


Nerokasta tässä on se, että noihin istutusaltaisiin voi laittaa lasilevyt päälle, jolloin ne toimivat pienoiskasvihuoneina. Niissä voi kasvattaa vaikka yrttejä jo aikaisin keväällä.


Ja nurmikko, tuo joskus kovaakin työtä vaativa viheralue, saadaan tässä systeemissä ansaitsemalleen paraatipaikalle, jossa sitä voidaan ja muistetaan hoitaa päivittäin:


Mun täytyy sanoa, että tykkään! Ja istuimet ovat samaa mallia, ilmeisesti niissä on myös säilytystilaa, en huomannut tarkastaa. Mutta tämä näyttää aika huolettomalta ja vain vähäistä huoltoa tarvitsevalta terassiryhmältä.


Tässä on luomua tunnelmaa ja suomalaista puuta kauniissa ja käytänöllisessä paketissa. Idea, jota kelpaisi myydä suuren maailman trendikkäille kattoterasseillekin.

Some ideas from the Holiday Housing Fare 2011. Seems that terraces are really pop in Finnish cottages today. And for a good reason: warm wood feels lovely under toes.

These wooden terrace furnitures and growing cases seem practical and easy to care of. And a big plus, they're ekological and natural in every way.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti