31. heinäkuuta 2011

Ruotsalaisia kruunuja

Allt om Trädgård -lehti on mukavaa selattavaa, samoin kuin lehden pikkumainosten linkit. Pikakatsaus linkkien takaa löytyneeseen osoittaa, että kruunut ovat ruotsalaisissa puutarhoissa nyt todella in.


Tällainen metallinen prinsessakruunu löytyy alltfortradgard.se-verkkokaupasta hintaan 199 kruunua (23 euroa). Tämän alla viihtyisi varmaan joku söpö pieni amppelityyppinen kasvi tai kynttilä. Näitä kruunuja on montaa eri mallia, prinsessasta kuninkaaseen.

Tämä teline on kivan näköinen, köynnostueksi sitä ehdotetaan. Hintaa hänellä on 469 kr (54 e).


 Samaisesta kaupasta löytyy komea pyykkiteline pihan perälle.


Ei ole kruunua koristeena, mutta tällainen veistoksellinen metalliteline menee ilmankin, eikä tarvitsisi ihan perimmäiseen tontinnurkkaan piilottaakaan :) Hinta 3699 kr (426 e). Kaupasta postitetaan Suomeenkin, täytyy vaan ottaa yhteyttä heihin ensin, varmaan postituskulujen sopimiseksi. Tällaiset olisivatkin sopineet hyvin majesteetillisten asuntomessutalojen pihoille...

Ja jos kruunutyyppistä suojaruukkua etsii, niin Mr. Fredrikiltähän niitä.


Tämä messinkinen kuninkaallius on mallia "Duchess", halkaisija 8,5 cm ja hinta 210 kr (24 e).

Uushopeainen "Prince" on halkaisijaltaan 14 cm.


Hinta ei teemasta tykkäävien päitä varmaan huimaa, 425 kr (49 e) tästä saisi pulittaa. En löytänyt tietoa, että postitetaanko näitä Suomeen, mutta uskoisin sen järjestyvän, jos kauppiaaseen ottaa yhteyttä.

Kahlaamillani webbisaiteilla Välimeren seudun henki tuntuu olevan hip ja pop.


Tämä toskanalainen, puoli metriä korkea uurna irtoaisi Medelhavstorget.se-kaupasta hintaan 3759 kr eli 433 euroa. Siinä on oma jalusta, mutta ihan tavallisille savipytyille sopisivat tällaiset leijonatassut.


Kun ruukun nostaisi hieman ylemmäs maasta, niin muurahaiset eivät menisi niin hanakasti tekemään sinne pesää. Hintaa yhdellä murkunvartijalla on 69 kr (8 euroa). Suomeen toimittamisesta ei ollut mainintaa, mutta kysymällähän se selviäisi. Näitä savitassuja on putiikissa monenlaisia.

Hieman modernimpaa muotoilua löytyy Nordgrosta, jossa myydään muun muassa tällaista vinkeää lintukylpylää.


Sen saisi puun oksaan roikkumaan, kiva idea. Hintaa idealla ja toteutuksella ehkä turhan kovat 1250 kr (144 euroa).

Sen sijaan perinteistä omenakoria etsivälle tämä klassikko lienee harkitsemisen arvoinen ostos hintaan 447 kr (51 euroa):


Kori on käsin tehty, malli ja tekniikka ovat peräisin 1920-luvulta. Nordgro.se toimittaa tuotteita Suomeen.

Hauskaahan tuota naapuritarjontaa on kurkistella ja ruotsinkielen taitoa takaraivon takusesta pinnistellä. Ostamaankin saatan äityä, sillä löysin tällaiset silmää miellyttävät talon numerot Gardenhome.se-saitilta.


Kuva on kovin pieni ja suurennettuna pikselöityy, mutta jokaisessa metallinumerossa (kork. 11,5 cm) on siis pieni kukkanenkin. Söpöä, söpöä. Hinta vain 59 kr (6,80 e) kappaleelta, Suomeen toimitus on valittavissa ostolomakkeessa, minimiostos on 150 kr. 

Kahden numeron rahti Suomeen olisi maksanut 129 kr eli yhteensä koko satsi 28 euroa, mutta ostamatta jäi tällä kertaa tuon minimiostosrajan takia.

Samassa paikassa olisi tosin tällainen yrtinkuivaustelinekin (269 kr/ 31 e).


Tässä kohti täytyy pitää pää (kruunuton) viileänä. Kotoa kaappien uumenista löytyy kasvikuivuri, jonka ostamista pari vuotta sitten perustelin kaikenlaisilla pistämättömillä syillä. Nyt on siis käytettävä sähkövehje loppuun, ennen kuin voi siirtyä tällaisiin perinteisiin menetelmiin :o

This fancy stuff is sold in Swedish web shops. They love crowns very much in Sweden, I think. I would love too if we had Princess Victoria. She's so lovely, with or without a crown :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti