13. heinäkuuta 2011

Vesipestyjä kiviä

Eilen oli ryhdyttävä kivipesuun, kun etupihan liuskekivistä ei enää erottanut värisävyjä. Pääkaupunkiseudun pienhiukkaset olivat tehneet niiden päälle neljässä vuodessa harmaan maton. Lisäksi koivut valuttavat keväisin reippaasti tahmeaa mahlaa, joten tuohon kohtaan tarttuu likaa ekstrahanakasti.

Pieni painepesuri hoiteli homman näppärästi, ilman pesuaineita ja aika vähällä vedelläkin. Meteli oli ainoaa saastetta, mutta melko nopeasti oli nuo kivetykset käyty läpi. Vasemmalla pikasuihkun jälkeinen tulos.


Huh, kylläpä olikin likaista...! Muualla pihalla, koivuttomilla alueilla, ei noin mustaa ollut. Mutta nyt sitten hehkuu taas. Ehkäpä nuo voisi pesaista joka kesä, ainakin tuosta mahlavaluttamoiden alta.

Kahta rinnakkaista väriä näkyy myös kärhökasvustoissa, kun Clematis 'Piilu' ehti kukintaan mukaan.


Ehdin jo uumoilla 'Piilun' (vas.) hiipuneen, mutta turhaan hosuin. Sieltä se punnersi 'Hagley Hybridin' kaveriksi. Lisäksi neljä vuotta sitten istutetuista kärhöistä kukkii 'Warszawska Nike', mutta sininen 'Jackmanii' ja valkoinen 'Marie Boisselot' ovat loistaneet poissaolollaan ainakin viime kesän. Ehkä ihme vielä tapahtuu, sinivalkoinen sellainen?

Sinistä näkyy sentään kartiotuijien tyvellä, jossa C. 'The President' väläyttelee tasavaltalaista väriään.


Tosin tätä iloa on nähtävillä vain kahden kukan verran, kun tuo paikka on niin niukka-aurinkoinen. Mutta kasvi on elossa, ja jos tarhuri viitsisi, niin hän siirtäisi pressan parempaan paikkaan syksyllä. Laitetaan to do -listalle.

Valkoista välkkyy onneksi liljojen suunnalta, joten kyllähän sitä sinivalkoista tunnelmaa kuitenkin vähän kaivelemalla löytyy.


Eli ihan turhaa voivottelua tuo kärhömurhe, näistähän saa melkein yhdellä katsomisella sinivalkoisen boogien. Ja kun vielä kivet ovat puhtaat, niin ihan hyvillä mielin voi vajota keskikesän leppeään tekemättömyyteen, liki isänmaallisissa tunnelmissa.

Ja se pesuri, se oli Black&Decker PW1400TD. Pieni, kevyt ja yllättävän tehokas. Ja yllättävän hyvä Black&Deckeriksi. 

This is how the slates in front yard looked after four years of air pollution and birchs' sap which works like glue to all kind of dirt. Some pressure washing and stones shine again. No detergent needed.

And some Finnish blue and white colouring in the garden, unfortunately not in the same flower bed. Those colours are actually really cool in garden, maybe I should try to create an area of only blue and white flowering plants...? Soon the lawn (or the green growth on the ground called lawn) has to go. More borders, please!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti