30. huhtikuuta 2011

Kuninkaallisissa tunnelmissa

Ah, kyllä kuninkaalliset häät aina jaksavat viihdyttää! Williamin ja Katen eiliset juhlallisuudet olivat herkkua suomalaisen arkisen puurtamisen keskellä. Paljon oli kaunista katseltavaa, ja puutarhanäkökulmasta tarkasteltuna ne Westminster Abbey -kirkkoon tuodut isot vaahterat ja pyökit ilmavoittivat hienosti tuota mahtavaa vuonna 960 (!) rakennettua monumentaalista rakennusta.

Williamin isä, kruununprinssi Charles, on muuten armoitettu luomupuutarhuri. Walesin prinssi on nimittäin käyttänyt pian 30 vuoden ajan vain luomumenetelmiä Highgrove-puutarhassaan.

Kuva: Highgrovegardens.com

Puutarhassa ei esimerkiksi käytetä tuholaismyrkkyjä, vaan sinne houkutellaan eläimiä, jotka pitävät huolen ongelmasta. Myös maaperän terveyteen kiinnitetään erityistä huomiota muun muassa lisäämällä istutusalueille kompostoitua ainesta ja hyvinpalanutta lantaa. Terveet kasvit pystyvät paremmin vastustamaan sairauksia, tuumii His Royal Highness.

Ah, kyllä ottaisin, sekä prinssin että puutarhan.

Mutta koska olen monarkia-fanituksestani huolimatta realisti, tyydyn selaamaan Highgroven kuninkaallista verkkokauppaa, josta voi ostaa puutarhatarvikkeita. Kaupan tuotto menee prinssi Charlesin säätiölle, joka jakaa varoja erilaisiin hyväntekeväisyyskohteisiin.

Tällainen "trug" olisi kyllä aikas kiva.

Hintaa tyylikkäällä kantovälineellä on 24,95 puntaa eli 30 euroa. Postikulut ovat 33 puntaa eli 39 euroa, eli saattaa tulla pian halvemmaksi ostaa halpalentoyhtiöstä lippu ja piipahtaa itse Englanninmaalle. Tosin se ei varmaankaan tue prinssi Charlesin kannattamaa kestävää kehitystä, joten unohdetaan se ajatus.

Highgroven putiikista saa myös Royal Wedding -aiheisia tuotteita, kuten sampanjaa ja suklaata. Valitettavasti sampanjaa ei tasavaltalaislakien takia saa Suomeen lähettää, joten siinä on kyllä varsin tukeva syy lähteä itse paikan päälle. Ja samalla voisi osallistua Highgroven-kiertokäynnille, kesto 2 tuntia, hinta 16,90. Iltapäiväteellä höystettynä elämys maksaa 69,95 puntaa. Oh yes!

Kuva: Andrew Larson/ Highgrovegardens.com

Tämä kuja kukkii varmaan kuninkaallisen komeasti keskikesällä. Kuva on otettu huhtikuun alussa. 

Westminster Abbeyn lahjapuotikin näkyy Virallisia Häämuistoja myyvän. Puutarhailuun liittyviä tarvikkeita ei löydy, mutta kaupasta voi tilata esimerkiksi Diana-kihlasormuksia (alk. 59 puntaa) sekä kudo-kuninkaalliset-häävieraat (mukana corgi!) -käsityöpaketin alle kymmenellä eurolla.

Oh yes indeed, my dears!

2 kommenttia:

  1. Ooh, ihana tuo Highgroven putiikki.

    VastaaPoista
  2. Tiina, niin minustakin, niin klassista ja peribrittiläistä tunnelmaa. On tuotteille paljon odotuksiakin, tuskin kuninkaallisesta verkkokaupasta mitään B-luokan laatua tarvitsee pelätä ostavansa...

    VastaaPoista