4. huhtikuuta 2011

Koristemaissi = koristepopcorn?

Ensimmäinen kurkkaus koristemaissi-siemenpussiin toi fiiliksen, että siellä lepäilee kärähtäneitä paukkumaissin jyviä.


Kaipa koristemaissikin (Zea mays 'Quadricolor') tekee siis kukinnon tai tähkän tai jotain, josta nämä siemenet on kerätty :) Laitoin viisi itämään, tavoitteena saada ainakin kaksi kasvamaan niin isoksi, että niistä saa pari isoa ruukkukasvia aurinkoiselle seinustalle.

Aurinko on lämmittänyt pihalla yrttipenkin reunaa sen verran, että jääkökkäreen seasta kurkistaa jotain viheriää.


Kyseessä on timjami ja viime vuotiset kasvustot, jotka ovat pysyneet vihreinä lumen alla. Kun kaikki lumi on sulanut, uusi kasvu alkaa ja nämä lehdet alkavat näyttää ruskeannuupahtaneilta. Maistoin yhtä pikkulehteä, kyllä se etäisesti timjamilta maistui. Tuoksu oli paljon voimakkaampi.

Siirsin kolme risiiniä kasvamaan maitotölkkeihin, kun ne alkoivat näyttää liian isoilta alkuperäisessä potissaan. Sivutuotteena syntyi merkkaussuikaleita.


Täytyy vaan toivoa, että ohutkärkisellä tussilla kirjoitettu teksti pysyy niissä. Muuten ikkunalaudalla on monta purkkia, joissa kasvaa outo kasvi nimeltä Tetra Rex ®.

2 kommenttia:

 1. Nuo koristemaissit ovat kauniita. Pärjääköhän ne talven yli sisällä huonekasveina?
  Mulla on kokemusta viime vuodelta noista maitotölkkinimilapuista: en saanut mitään tussiä pysymään niissä, mutta kuulakärkikynän jotenkuten. Tosin kauniita niistä ei tullut. Hyvä puoli jäätelötikkuihin verrattuna on kuitenkin, että ne ei homehdu.

  VastaaPoista
 2. Moiks,

  mulla ei ole aikaisempaa kokemusta koristemaissista, olisi kyllä tosi kivannäköinen huonekasvinakin. Mikä ettei syksyllä pärjäisi, mutta ehkä valonpuute alkaisi rassata talvella? En tosiaan tiedä, mutta toivottavasti he pärjäävät Suomen kesässä, jos sattuu se sateinen ja kylmä versio... uhh.

  Täytyykin kirjoittaa laput uudestaan kuuliksella, kiitos vinkistä. Kauniita niistä ei tosiaan saa millään, mutta joten kuten käytännöllisiä ne ovat...

  Olen alkanut taas kerätä jäätelötikkuja, vaikka ne ovatkin maatuvaa materiaalia. Ihan vaan ulkonäön takia :) Luin muuten jostain, että joku on ostanut samaan puuhaan apteekista hoitajien ja lääkärien käyttämiä puisia spatuloita (lastoja). Eikö ne ole aika isoja merkkitikuiksi?

  VastaaPoista