13. huhtikuuta 2011

Ihmekukan ihmevarret

Eipä niitä siemeniä olisi sittenkään tarvinnut niin hartaasti eri taskuihin lajitella. Mökinihmekukan (Mirabilis jalapa) varsi näkyy rimmaavan emokasvin kukinnon väriin: tummanpunakukkaisella varsi on punainen, vaaleakukkaisella vihreä.


Tämä on arvatenkin isona tummanpunakukkainen.


Ja tämä vaalea, joko valko- tai vaaleanpunakukkainen. Kellarissa sen sijaan kaulojansa venyttää vanhempi ihmekukkatuttu, kun olen alkanut antaa sille vettä.


Aika tuhti varsi tuo pisin onkin. Kuva on kyllä epätarkka, pahoittelen. Lainasin perheenjäsenen järkkäriä, enkä osannut säätää asetuksia kohdalleen. Tuo sininen valo tekee nähtävästi sen, että tarkennus meni metsään. Tai jonnekin.

Koulin verbenaa eli rautayrttiä omiin turvepotteihinsa.


Nuo on kyllä musta kivan näköisiä ruukkuja, mutta kastellessa ne menevät melko veltoiksi. Reunasta ei kyllä kannata nostaa, se repeää herkästi. Olivat Prismassa tyrkytyshinnalla, parikymmentä kappaletta 1,20 euroa. 

Risiini on päättänyt lähteä kasvattamaan ekoja varsinaisia lehtiään.


Eipä taas jotenkin uskoisi, että tämä tupsu muodostaa ruukkukasvin, jonka lehdet ovat kahden kämmenen kokoiset ja varsi on tukeva kuin seiväs. Omanlaisensa ihmekukka siis sekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti