9. huhtikuuta 2011

Messupuntarointia, osa 1

Kun ei Stockmannin Hullut Päivät riittäneet ihmispaljouden ja rahanmenohoukutusten osalta, niin kävin tänään Messukeskuksessa puutarhamessuilla. Ja kyllä, ihmisiä oli paaaljon. Sen sijaan itse messut olivat vähän tylsät. Tuntuu, että somistus ja koristelu on jämähtänyt samaan tyyliin joka vuosi, ja näytteilleasettajatkin ovat aina niitä samoja.

No, tätä aavistelin jo ennen messuille menoa, ja silti menin, joten sitä sai mitä tilasi. Yhden mukavan löydön tein ja sen kotiin ostin:


Pelargoni 'Mårbackan' taimi Pukin Puutarhan osastolta. Tai itseasiassa kaksi tainta, hinnalla viisi euroa kappale. Kivaa, että nyt mulla on tuota Mårbackaa, mitä olen kauan kaavaillut hankittavaksi. 

Myyjärouva sanoi, että "laita ne uuteen isompaan astiaan hyvään multaan sekä anna vitamiineja kerran viikossa ja rakkautta joka päivä". Ei huolta, niitä kaikkia nämä taimet tulevat saamaan.

Jos se olisi ollut säiden ja ilmaston kannalta mahdollista, olisin mielelläni ottanut mukaan myös magnolia 'Susanin'.


Olisi hienoa saada pihalle jotain eksoottista ja eteeristä, ja magnolia täyttäisi tällaisen kohteen kaipuun.

Jouluruusut (Helleborus) ovat myös toivelistallani.


Aika harvakseltaan näitä jouluruusuja oli raaskittu messuilla somisteeksi laittaa, eikä kameran putki riittänyt lähikuvaan. Harmi sinänsä, ettei kuvat tuoksu: tuo kate on kaakaopuuhaketta ja siltä se tosiaankin myös tuoksui. Kuin lasin pohjalle olisi aamulla jäänyt tilkka maitokaakaota ja lasi jäänyt päiväksi ruokapöydälle aurinkoon. Hmm.

Pienet asiat voivat kyllä "make the difference", niin kuin enkuksi sanotaan.


Hyasintti on saanut tyvelleen kääreen säkki-/juuttikankaasta. Tunnelma on levollinen ja kangas tuo tuttuun kasviin jännää, uutta kontrastia. 

Mårbackojen ja säkkikankaan ansiosta messureissu jäi mielessä positiivisen puolelle. Mutta ensi vuonna on päästävä Tukholmaan katsastamaan sikäläiset puutarhamessut. Jotenkin tuntuu, että siellä voisi nähdä paljon ihan uuttakin.

2 kommenttia:

 1. Katteen haju oli kyllä aika outojuttu ; )
  Samaa ajattelin itsekin, että ensi vuonna on päästävä sinne Tukholmaan ja Turkuun.... Nyt vain pitää merkata päivät kalenteriin, etten taas sovi töitä niille viikonlopuille.

  VastaaPoista
 2. sariw,

  mietin pariin otteeseen, että "mikä tässä haisee", ennen kuin bongasin tuon hakkeesta kertovan kyltin :) Mietin myös, että houkuttelisikohan se tuoksu pihalle jotenkin normaalia enemmän kaikenlaista eläimistöä, vai toimisiko päinvastoin karkoitteena...

  Turun-messuista en ole kuullutkaan, mutta siellä varmaan näkisi enemmän sen seudun paikallisia yrittäjiä ja ideoita. Tukholma kutsuu meitä siis ensi vuonn! Jos laivalla aikoo mennä, niin matka kannattaa varata tosi ajoissa, oli nimittäin ainakin Viking Line melkoisen täyteen buukattu ke-la-menovuoroilla...

  VastaaPoista