5. huhtikuuta 2011

Good day! from Haws

Eipä olisi ovikellon pirautus voinut ihmistä paljon iloisemmaksi tehdä. Iso laatikollinen pieniä tavaroita suoraan Englannista kotiin kuljetettuna maanantai-illan ratoksi. Yes indeed!

Ihastuin Villi Niityn kauppaamaan brittiläiseen, messingin väriseen sumuttimeen, mutta valitettavasti ne ovat kuulemma loppu ja lisää tulee vasta loppukesästä. Kurkkasin valmistajan (Haws Watering Cans) sivuille, ja heilläkin näkyi olevan verkkokauppa, nimeltään Garden Gifts Direct.


Sieltä löytyi sumuttimia myös nikkelin värisenä, ja sellainenhan piti tilata. Hintaa tällä ihanuudella oli 9,95 puntaa (12 euroa). Suihke on pirskahtelevan sumuisa ja esine itsessään käteen hansikkaan lailla sopiva. Ja mikä wanhain aikain tunnelma tuossa mäntäsysteemissä.


Tilasin myös 0,7 litran taimikastelukannun. Se on muovinen minimalli Hawsin lippulaivatuotteesta eli isosta metallisesta puutarhakannusta. Kyllä yltää pidemmällekin! Ja suihku on kesäisen kaareva :) 

Messinkisen suihkupään saa irti ja talteen tuohon aisaan, ja kyllä oli ilman sitäkin mukava täsmäkastella pikkupotteja. Hintaa kannulla (jota saa useassa eri värissä) oli 4,99 puntaa (6 euroa).


Tässä kohtaa tulee miehinen olo. Eikös miehet yleensä ole enemmän välineurheilijoita ja kaikenlaisten vempeleiden perään...? Oli miten oli, kyllä tuntuu hyvältä, kun näitä tavaroita katselee ja hipelöi. Ja mukavampi näillä on kastellakin kuin puolen litran limupullolla ja vuotavalla suihkimella.


Ison pahvilaatikon pohjalla oli vielä 150 metriä juuttinarua, made in Scotland. Juuttinaru on mielestäni parasta puuhanarua pihalla, ihan tällaisena luonnonvärisenä. Vaihtoehtovärejäkin kaupasta olisi löytynyt. Hintaa purkilla 5,99 puntaa (7,20 euroa).

Ostokset maksoivat 20,93 puntaa (25,20 euroa) ja postikulut olivat 18,95 puntaa (22,80) euroa päälle. Tuntuu, että postikuluista huolimatta tein edulliset kaupat. Varsinkin, kun puketti tuli viikossa ja kotiin asti kuljetettuna. Postimaksu on muuten ilmeisesti painosta riippumatta aina tuo sama Suomeen lähetettävissä paketeissa.

Villi Niityn hinnat näkyvät olevan sumuttimen kohdalla melkein samat ja juuttinarun kohdalla hieman korkeammat, ja postikulut 3,50 euroa per lähetys, joten halvemmalla olisi nuo tavarat saanut. Pikku-Hawsia ei heillä näy olevan myynnissä.

Täytyy kuitenkin yrittää aktiivisesti nyt unohtaa tuo brittikauppa. Liikaa houkutuksia, liian vähän lottovoittoja. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti