12. huhtikuuta 2011

Kylmälavatanssit, sekahaku

Oikeaa Unelmien Kasvihuonetta odotellessa tekisi mieli hankkia pihalle pieni lasikantinen, maasta korotettu lava. Siinä voisi kasvatella siemenestä taimia jo näihin aikoihin, kun aurinko on alkanut kunnolla lämmittää. Lämpö pysyisi kannen alla yön yli, ja rapsakka viileys kasvattaisi taimista tanakoita.

Puutarhamessuilla oli näytillä tällainen malli.


Minipuutarhaksi tätä kutsuu valmistaja, Weranta-niminen yritys, joka myy tuotteita verkkokaupassaan. Jos ymmärsin oikein, tämä boksi on nimeltään Kasvimaa, ja hintaa puulajista riippuen 70-100 euroa. En kyllä huomannut missään mainintaa lasikannesta?

Toinen bongaus oli erään lehden kilpailupalkintona ollut Palram-merkkinen kylmälava. 

Kuva: Palram

Tätä myydään monissa brittiläisissä verkkokaupoissa, mutta Suomeen lähettämisestä en ole varma. Kotimaista verkkokauppaa en tuotteelle myöskään nopealla vilkaisulla löytänyt, mutta maahantuojia on ainakin pari. Aika sci-fin näköinen vekotin!

Kolmas kandidaatti näyttää kylmälavan, kasvihuoneen ja buffet-pöydän kombinaatiolta.


Kuulin myyjän myyntiargumentoivan tuotetta muun muassa selkää säästävällä työskentelykorkeudella, mikä varmaan pitääkin paikkaansa. Jotenkin tuo rakennelman koko tuntuu kyllä aika isolta verrattuna istutustilaan, mutta eiköhän tällekin innovaatiolle ottajansa löydy. Valmistaja oli muistaakseni myöskin Palram. Samantyyppistä "jalallista kasvimaata" näkyy myyvän myös tuo yllä mainittu Weranta.

Kylmälavan käytöstä on täällä Suomi24.fi:ssä hyvää ohjeistusta. Postaus taitaa ollakin koko foorumin kaikkien aikojen paras... silkkaa asiaa. Täältä puolestaan löytyy tarinaa kasvilavan rakentamisesta ja käytöstä pienten rhodo-taimien talvisuojana.

Mutta jos joskus saisin sen Unelmien Kasvihuoneen eli vanhoista ikkunoista tehdyn valkoisen kuusikulmion, niin kyllä sen seurana pitäisi olla samantyyppinen kylmälava. Valkoinen, vanhoista laudoista tai kuormalavan kauluksista pystytetty patinoitunut lasikantinen taimitarha. Oui!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti